Mladić bejzbol palicom pretukao bivšu djevojku i njenog novog momka

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Igor (49) je proglašen krivim i osuđen jer je drvenom palicom pretukao bivšu djevojku i njenog novog momka ispred dućana, piše Danica.

Prema presudi, on je prošle godine u oktobru ispred trgovine u Karlovcu “na naročito drzak i bezobrazan način remetio javni red i mir”.

“Bez ikakvog povoda i razloga palicom po leđima udario je mladića D. i svoju bivšu djevojku M., uslijed čega im je nanio lake tjelesne ozlijede. Dakle, na naročito drzak i bezobrazan način remetio je javni red i mir”, zaključila je prekršajna sutkinja.

ČITAJ JOŠ:  Muškarac posudio 512.000 eura i potrošio ih u kladionici

Igor se nije odazivao brojnim sudskim pozivima pa mu je suđeno u odsutnosti. Žrtva, mladić kojeg je udario, pojavila se na ročištu i ispričala kako se sve dogodilo.

“Nakon pomaganja prijatelju cijepati drva, došao sam s djevojkom do tog dućana. Uzeli smo neko piće i pokraj dućana stajali i pričali. U jednom trenutku zaustavilo se neko vozilo iz kojeg je izašao Igor, kojeg poznajem iz viđenja, s drvenom palicom u ruci.

Bez ikakvog povoda i razloga zamahnuo je palicom i udario me po leđima. Od udarca sam pao na tlo, djevojka mi je priskočila upomoć, pa je poslije i nju udario. Pozvao sam policiju, a oni su zvali hitnu, pa sam im ispričao što se dogodilo”, rekao je napadnuti mladić.

ČITAJ JOŠ:  Najplaćenije zanimanje: Mjesečno zarađuju 3.000 eura neto

“Hitna me je odvezla u bolnicu gdje sam pregledan i utvrđene su lakše tjelesne povrede jer ništa nije slomljeno, samo je bio hematom. Nemam pojma zašto se sve to dogodilo. Tek kasnije sam saznao je da je moja djevojka prije hodala s Igorom”, svjedočio je pretučeni mladić.

U bolnici na pregledu završila je s njim i djevojka koja je također bila lakše povrijeđena. Igor je kažnjen s 1150 kuna i mora platiti 300 kuna troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

ČITAJ JOŠ:  Vozač pobjegao nakon udesa, iza sebe ostavio šest povrijeđenih
GODISNJICA
MARKETING