Mladić iz Tešnja ubio poštara koji ga je godinama seksualno zlostavljao: Osuđen na 14 godina zatvora

policija-v

Prije pet godina Adnan Sadiković je pobjegao od kuće i privremeno utočište pronašao kod poštara, koji ga je, kako se pretpostavlja, tada zlostavljao.

Iz izvora bliskih istrazi moglo se saznati da je mladić želio prekinuti vezu sa poštarom, koji to nije dozvoljavao, te da je došlo do svađe
Kantonalni sud u Zenici juče je Adnana Sadikovića, 18-godišnjeg mladića iz Tešnja, oglasio krivim te mu, za ubistvo poštara u Šijama kod Tešnja počinjeno na okrutan i podmukao način, izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od 14 godina.

Desetine rana

Sudsko vijeće, kojim je predsjedavao sudija Enes Malićbegović, juče je, naime, prihvatilo sporazum o priznanju krivnje koji je optuženi zaključio sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, te izreklo predloženu krivičnopravnu sankciju.

Sadiković, koji je 3. marta postao punoljetan, uhapšen je 23. jula, nakon 12-dnevne policijske istrage koja je ukazala na njega kao ubicu mjesnog poštanskog službenika Nusreta Mehinovića (58), kojeg je ubio 11. jula u mjestu Šije, opština Tešanj.

Podsjetimo, Mehinović je ubijen u iznajmljenoj kući u Šijama na lokalitetu Ravne pored regionalnog puta Medakovo – Šije. Tokom obdukcije, koju je obavio patolog Zdenko Cihlarž, ustanovljeno je da je brutalno usmrćen oštrim predmetom sa 20-30 rana različite dubine. Kasnije će se ispostaviti da se radilo o priručnom oružju, tačnije letvi na koju je bio pričvršćen, odnosno selotejpom zalijepljen nož.

U danima prije zločina Mehinović je dijelio penzije za oko 250 korisnika u Mravićima, Doboj-Jugu i Šijama. Navodno nije uspio podijeliti nekoliko penzija, te je taj novac čuvao kod sebe u torbi. Pretpostavlja se da je kod sebe mogao imati najviše 2.000 maraka. Kada nije došao na posao, to se njegovim kolegama učinilo čudnim, a kako se nije javljao ni na mobitel, zamolili su Safeta Bajrića da ode do kuće u kojoj je živio.

Po ulasku u kuću, Bajrić je Nusretovo tijelo zatekao na kauču, pored upaljenog TV prijemnika.

Htio prekinuti

S obzirom na to da je novac nađen u torbi, bilo je jasno da motiv nije koristoljublje, a dalja istraga je dovela do Sadikovića, te se ispostavilo da je postojala ljubavna veza između poštara i ubice.

Naime, prije pet godina Adnan Sadiković je pobjegao od kuće i privremeno utočište pronašao kod poštara, koji ga je, kako se pretpostavlja, tada zlostavljao (imali su više puta seksualne odnose).

Iz izvora bliskih istrazi moglo se saznati da je mladić želio prekinuti vezu sa poštarom, koji to nije dozvoljavao, te da je došlo do svađe. Sadiković je izašao iz kuće i uzeo priručno oružje, vratio se potom nazad i poštara, koji je u međuvremenu legao na kauč, počeo udarati po glavi i cijelom tijelu nanijevši mu povrede od kojih je preminuo na mjestu.

Izvor: Depo/Oslobodjenje

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE