Portal 072info

Mladić silovao dijete, izrečena mu vaspitna mjera

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Petnaestogodišnjem Nišliji O. I. koji je brutalno silovao šestogodišnjeg dječaka izrečena je samo vaspitna mjera jer kazni maloljetničkog zatvora podliježu samo stariji od šesnaest godina. Stravičan zločin dogodio se 19. marta ove godine u šumarku nedaleko od naselja Stočni Trg, gdje žive i žrtva i silovatelj. O. I. je djetence namamio obećanjem da će mu kupiti slatkiše, svukao ga i seksualno napao. 

Kako je tada posvjedočio R.D, dječakov deda, mališan je bio u lošem stanju, piše Telegraf.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

– Čuo sam neko šuškanje, okrenuo se i vidio da taj dečko silazi sa brdašceta iza moje kuće noseći unuka na rukama. Dijete je zavapilo: – Dedo, dedo, ovamo…. on ga je tada ispustio, rekao je nakon zločina ogorčeni starac koji je izrazio očekivanje da će O. I. dobiti najstrožu kaznu.

Dječačić je nakon zbrinjavanja u bolnici, upućen u Zavod za sudsku medicinu gdje je ustanovljeno da ima povrede, čime je dokazano da je zaista žrtva silovanja. Njegov napadač je priveden sudiji za maloljetnike Višeg suda u Nišu koji mu je odredio pritvor.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Kako je saopštila Irena Gušić, portparol Višeg suda u Nišu, postupak protiv petnaestogodišnjaka je pravosnažno okončan izricanjem vaspitne mjere.

Zakon predviđa da se maloljetnicima mogu izreći mjere upozorenja i smjernice, sudska opomena i posebne obaveze, zatim pojačane mjere nadzora roditelja, staratelja, pojačan nadzor u drugoj porodici, pojačan nadzor organa starateljstva, kao i pojačan nadzor sa dnevnim boravkom u ustanovi za vaspitanje i obrazovanje maloljetnih lica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Najstroža vaspitna mjera je upućivanje u obrazovnu ustanovu, vaspitno popravni dom ili ustanovu za liječenje i obuku. Koja od ovih mjera je izrečena prema O.I, sudska portparolka nije kazala, pozivajući se na Zakon o maloljetnim učiniocima krivičnih djela i krivičnopravnoj zaštiti maloljetnih lica.

– Podaci o izrečenim vaspitnim mjerama mogu se dati samo sudu, javnom tužilaštvu i organu starateljstva, saopštila je Gušić.

Zakon predviđa i kaznu zatvora za maloljetnike ali samo ako su stariji od šesnaest godina te ako je za djelo, koje su izvršili, predviđena robija duža od pet godina. Maloljetnički zatvor ne može biti kraći od šest meseci niti duži od pet godina.

Mještani Stočnog trga za O. I. nisu imali nijednu lijepu riječ.

– Otac mu je umro, majka mu se preudala, i očuh mu je umro. On skita, krade šta mu dođe po ruku. Zarađivao je i pranjem šoferšajbni vozila u centru Niša, baš kod Višeg suda. Od njega se samo najgore moglo očekivati pa nas ovo što je uradio i ne iznenađuje, rekle su komšije O. I.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Muškarac u BiH izvršio samoubistvo skokom sa zgrade

072info.com

Prešao u suprotnu traku i izazvao stravičan sudar, poginula žena (FOTO)

072info.com

Radnica prijavljena da je od dnevnog pazara ukrala 19.264 KM

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6