Mladić ubijen u Buča Potoku: U Živinicama uhapšen Alija Abazi

er
Podijelite vijest

U sarajevskom naselju Buča Potok jučer se desilo ubistvo. Smrtno je stradao 19- godišnji E. A., a policija je u sarajdnji s kolegama iz Živinica uhapsila Aliju Abazija (40), saznaje portal “Avaza”.  

Dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo jučer je u 18.:15 sati obavijestio Policijsku upravu Novi Grad Sarajevo da je u ulici Adema Buče, jedna osoba povrijeđena u tučnjavi. 

– Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli jedno muško lice koje ne daje znakove života. Od strane ljekara konstatovana je smrt pronađenog lica. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je smrtno stradalo lice E.A., rođen 2002. godine, nastanjen u Sarajevu. Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo   

Nastradali je imao povrede na vratu , a još se utvršuje jesu li nanesene nožem ili šrafcigerom.

– Poduzimajući operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo), policijski službenici su došli do saznanja de se u vezu sa istim može dovesti više lica za kojima se traga, a čiji identitet je poznat policijskim službenicima. Razmjenjujući operativna saznanja sa MUP TK – PU Živinice, pronađen je i lišen slobode A.A., rođen 1981.godine, nastanjen u Sarajevu, koji se nakon izvršenja krivičnog djela dao u bjekstvo- navode iz MUP-a  

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, kao i pronalasku ostalih osumnjičenih.


Podijelite vijest