blic Srbija tragedija
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
Kurbani 2021

Nesreća u kojoj je stradao D. K. (27) iz Donjeg Dušnika kod Gadžinog Hana u Srbiji desila se prilikom čišćenja šumskih puteva od izvaljenih stabala na planini Seličevici u ataru sela Taskovići.

Nesretni mladić je sa zetom uklanjao stabla koja su uslijed starosti ili vremenskih neprilika pala, i tako onemogućila kretanje šumskim putevima a sa njima je bio i jedan od šumara koji im je po svemu sudeći ukazivao koja stable treba ukloniti na kojim lokacijama.

Oko 12.30 sati oni su se nalazili na mjestu zvanom ‘Bele vode’ na planini Seličevici, podno vrha Ibrovica. To tog vrha može da se dođe i sa strane sela Vukmanovo, ali su oni bili sa ove druge strane iz pravca Taskovića.

Nesreća se desila kada je D. K. pokušao da ukloni jedan veliki panj drveta koje je bilo iščupano sa korijenom – ogroman i težak komad drveta se pomjerio neočekivano i pritisnuo ga.

Njegov zet koji živi u Gadžinom Hanu i šumar nalazili su se nekoliko desetina metara udaljeni od njega.

Čuvši dozivanje u pomoć odmah dotrčali i pokušali da mu pomognu, ali je panj bio previše težak. Pozvali su vatrogasce i Hitnu pomoć, ali su ljekari, došavši do udaljenog mjesta na kojem su se nalazili mogli da konstatuju samo smrt, kaže izvor Blica.

O pogibiji D. K. odmah je obaviještena niška policija koja je izašla na lice mesta i o sistuaciji obavijestila Više javno tužilaštvo u Nišu, kako nalažu propisi za postupanje u tragičnim situacijama. Izvršen je uviđaj na mjestu pogibije mladića, ali nisu uočene nikakve sumnjive okolnosti koje bi ukazivale da na to da nije u pitanju nesretni slučaj.

Kako su Blicu ispričali članovi porodice nastradalog mladića, on se sa zetom nalazio u šumi na Seličevici već više od nedjelju dana. Vijest o njegovoj smrti primili su sa nevjericom.

“Otišao je da zetom još pre sedam, osam dana da seku drva u šumi, da zarade neki dinar. Zet je pozvao danas i javio da je povređen. Posle je pozvao moju ženu na posao i javio da je preminuo. Neko drvo ga je udarilo u grudi, panj neki koji se odvalio i pritisnuo ga. Ne znamo kako se tačno to dogodilo. Ali sve kako da je, ne valja. Desilo se ono najgore. Ne znam šta da kažem, u šoku sam”, ispričao je za Blic N.K. otac nastradalog mladića.

Nastradalog D.K. su svi u selu znali kao dobrog i vrijednog mladog čovjeka, tako da je vijest o njegovoj smrti šokirala i potresla veliki broj mještana Donjeg Dušnika.