Mladićeva odbrana traži završne riječi u februaru 2017.

Mladićeva odbrana traži završne riječi u februaru 2017.

Odbrana generala Ratka Mladića zatražila je od članova Sudskog vijeća Tribunala u Hagu da završne riječi u tom slučaju budu održane u februaru sljedeće godine.

U zahtjevu odbrane, koji su potpisali branioci Branko Lukić i Miodrag Stojanović, traži se da rok za podnošenje pisanih završnih podnesaka bude 12. januar 2017. godine, a da završne riječi budu pet nedjelja kasnije.

Odbrana je navela da ne može da do 3. oktobra, što su ranije sudije odredile kao okvirni rok, podnese završni pisani podnesak.

Produžetak rokova, kako smatra odbrana, ne bi “usporilo ukupan postupak”, i bilo bi u interesu pravde da se odbrani omogući “pravična i razumna prilika da svoje dužnosti obavi na profesionalan način, imajući u vidu njene izuzetno ograničene resurse”.

Krajem avgusta, odbrana Mladića je zatražila od sudskog vijeća i da ponovo razmotri odluku o okončanju dokaznog postupka odbrane, ili da mu pak dozvoli da uloži žalbu na tu odluku.

Sudsko vijeće sa sudijom Alfonsom Orijeom okončalo je dokazni postupak odbrane Mladića 16. avgusta, iako su se branioci tome protivili, ukazujući da pred sud mogu izvesti još trojicu svedoka.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica