Portal 072info

Mliječni proizvodi iz Zenice osvajaju tržište Bosne i Hercegovine

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ono što je interesantno, svečano je otvorena 29. novembra 1959. i ove godine slavi 60 godina uspješnog rada

Nastanak zeničke industrije mlijeka veže se za davnu 1959. godinu kada je sagrađena da bi snabdijevala mlijekom radnike crne metalurgije i rudare.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Samim tim i stanovnike Zenice i okoline.

Zenička mljekara je konzumna sa instaliranim kapacitetom za 50.000 litara mlijeka, a osnovna namjena je proizvodnja, prerada i plasiranje na tržište mlijeka i mliječnih proizvoda.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Ono što je interesantno, svečano je otvorena 29. novembra 1959. i ove godine slavi 60 godina uspješnog rada.

Tim povodom, naša ekipa posjetila je zeničku industriju mlijeka gdje smo razgovarali sa uposlenicima, tehnolozima i rukovodećim osobljem, te se uvjerili u predan i vrijedan rad malog kolektiva koji se trudi da nas svakim danom opslužuje svojim visokokvalitetnim proizvodima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Zenička industrija mlijeka prošla je kroz procese tranzicije od državne svojine do privatizacije, a 2015. je postala dio grupacije AS Holdinga.

Tradicionalno je prisutna u centralnoj Bosni, a proširuje se prisustvo u Tuzlanskom i Sarajevskom kantonu, s planom da se pojavi u cijeloj BiH.

Ono na šta su posebno ponosni i što često ističu iz ove mljekare je činjenica da su njihovi proizvodi u potpunosti prirodni, bez dodatnih aditiva i konzervansa što itekako daje na značaju i kvalitetu proizvodima iz asortimana ove mljekare koja se iz dana u dan sve više razvija.

Pored mlijeka, zenička industrija mlijeka proizvodi i tri vrste jogurta, kiselo mlijeko, pavlake, milerame, svježe sireve..

Tu je i sve popularniji sirni namaz “Zimko”, zatim ZIM krem te ALA kajmak. Treba spomenuti i sirutku koja dolazi iz ZIM-a, a tršište sve više osvaja upravo zbog potpuno prirodnog načina proizvodnje.

Video prilog o zeničkoj industriji mlijeka pogledajte u nastavku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fokus.ba

Podijelite članak
  • 495
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6