MNK “Neimari” o incidentu nakon utakmice

87DEB666 F13A 4ACB B3A6 D738C587613D

⛔ DEMANT ⛔

Poštovani,

Poslije puno razmišljanja i dogovora odlučili smo se oglasiti povodom NEMILIH i uistinu NEŽELJENIH dešavanja poslije utakmice koja je odigrana u nedjelju 12.12.2021. godine protiv ekipe Željezničara iz Sarajeva. Razlog zbog koga se tek sada izjašnjavamo po ovom pitanju je taj što smo čekali SLUŽBENI IZVJEŠTAJ pripadnika MUP ZDK (koji još uvijek čekamo) ali smo primorani reagovati zbog časti i ugleda kluba koji se očigledno pokušavaju narušiti.

Naime, stvari koje su se desile igračima gostujuće ekipe nakon napuštanja dvorane IZRIČITO OSUĐUJEMO i nikako ne podržavamo, te se u isto vrijeme i ograđujemo od bilo kakvog povezivanja sa tim dešavanjima. Čelni ljudi Futsal kluba Željezničar bi trebali da znaju da smo mi uradili sve da UTAKMICA PROĐE U FER I KOREKTNOM natjecanju, a dešavanja izvan dvorane zaista nismo mogli predvidjeti, ali i pored toga poduzeli smo sve radnje da bi igrači i uprava gostujuće ekipe bili sigurni. A za ono što se desilo odgovorit ćemo institucijama koje su zadužene za brigu o tome.

Također, izražavamo čuđenje na današnje objave na službenoj Facebook stranici “Futsal klub Željezničar” koje se znatno razlikuju u odnosu na one koje su objavili po samom završetku utakmice u Zenici i u kojima je pisalo objektivno viđenje situacije, dok ove današnje su u najmanju ruku NEKOREKTNE i kontradiktorne. Današnju objavu kao da nisu pisale osobe koje smo mi dočekali na način koji vam predstavljamo u video prilogu ove objave i koje smo PRIJE POČETKA UTAKMICE i bez obzira na ishod pozvali na večeru poslije iste. Također ističemo da smo u trenutcima napada nepoznatih lica s kojima nikakve veze nemamo bili tu da goste branimo i da smo poslije im pružili podršku i pomoć.
Sve u svemu, želimo se dati na raspolaganje po pitanju bilo čega, ali isto tako nam je jako bitno OČUVATI SVOJ OBRAZ demantovati i ograditi se od svega onoga što nema veze sa istinom.

Pozivamo organe reda da maksimalno istraže slučaj i kazne odgovorne, jer nikakva pobjeda niti bodovi na tabeli nisu vrijedni nečijeg zdravlja i života!

NAPOMENA

JOŠ JEDNOM IZRAŽAVAMO ŽALJENJE ZBOG SVEGA ŠTO SE DESILO IGRAČIMA I DJECI ŽELJEZNIČARA I OSUĐUJEMO SVAKI VID NASILJA KAKO VERBALNOG TAKO I FIZIČKOG, JER TO UNIŠTAVA SPORT.

TRUDIMO SE SVI DA STANEMO U KRAJ TOME, ZA DOBROBIT FUTSALA, SPORTA A I SAME NAM DRŽAVE.

S poštovanjem!

UPRAVA MNK NEIMARI

Pogledajte video OVDJE

Prethodni članakPokrenuta peticija za zabranu emitovanja Bake Praseta na YouTube-u: Prestanimo sa zaglupljivanjem i uništavanjem mladih mozgova!
Sljedeći članakSjednica VSTV-a zakazana za 15. i 16 decembar: U fokusu Prijedlog izmjena Poslovnika