Portal 072info

MNOGI GRAĐANI ZGROŽENI: Pogledajte kakva kreatura se gradi u centru Sarajeva! FOTO


03_Bauherc_spo_sa-c.net_V1Tekst je objavljen 1. aprila, ali izgleda da nije u pitanju nikakva prvoaprilska šala. Mnogi građani Sarajeva su zgroženi arhitektonskim rješenjem, zasad je malo onih koji kažu da im se sviđa. No, o ukusima se ne raspravlja…

Vijest je, uz fotografije, objavio specijalizovani sajt Sarajevo Construction, a pročitajte o čemu je riječ. Prenosimo tekst sa spomenutog sajta:

Na lokaciji Marijin Dvor u Sarajevu, počela je izgradnja još jednog objekta. U pitanju je stambeno-poslovni objekat čiji je investitor Bau-Herc d.o.o. Sarajevo.

Projektant je arhitektonski studio GRUPA ARH na čelu sa arhitektom Seadom Gološem.

Budući objekat će se nalaziti na spoju ulica Kotromanićeva i Hiseta, u neposrednoj blizini Sarajevo City Centra, odnosno objekta DVOR Luxury Apartments.

Budući objekat će imati površinu od 6.300m2. Spratnost objekta je prizemlje + 6 etaža. Bau-Herc stambeno-poslovni objekat će imati i tri podzemne etaže u kojima će se nalaziti parking i servisni prostori.

Radove na izgradnji objekta izvodi firma FAMUS GRADNJA 3 d.o.o., dok će nadzor vršiti ZARKA d.o.o. Radovi su počeli u martu ove godine, dok je kraj radova predviđen za kraj 2016. godine.

U nastavku pogledajte 3D prikaze objekta u dvije varijante rješenja fasade.

08_Bauherc_spo_sa-c.net_V2

07_Bauherc_spo_sa-c.net_V2

Dizajn pomalo podsjeća na AT-AT-ove iz "Ratova zvijezda"

Dizajn pomalo podsjeća na AT-AT-ove iz “Ratova zvijezda”

03_Bauherc_spo_sa-c.net_V1

sa-c.net

Podijelite članak