Mobilni telefoni nas ubijaju poput cigareta

U posljednje vrijeme često se postavlja pitanje da li su mobilni telefoni štetni za zdravlje. Konkretan odgovor ne postoji, a mišljenja su podijeljena. Jedni smatraju da je to samo mantra za plašenje, drugi da su štetni, ali da su podaci o tome skriveni, dok treći smatraju da je prošlo premalo vremena da bi se primijetile neke nus pojave.

Jedan od britanskih aktivista koji se već dugo bori za istinu o mobitelima, Neil Whitfield, tvrdi da nas mobiteli polako, ali sigurno, ubijaju, no da se ta istina skriva od javnosti.

Dotični naglašava da je 1996. godine dobio kampanjski mobitel, što mu je u početku bilo super, no nakon nekog vremena počeo je patiti od jakih glavobolja, počeo je zaboravljati, a i sluh mu se pogoršao, prenosi Jutarnji.hr.

Nakon što je izvršio pretrage saznao je da ima akustični neurom, dobroćudni tumor, na akustičnom živcu koji pomaže u kontroli sluha i ravnoteže. Operacijom je uspio riješiti taj zdravstveni problem, no još uvijek ima posljedice. Nedugo nakon toga priključio se grupi koja je smatrala da nas mobiteli ubijaju poput cigareta, te se zajedno s njima počeo boriti za istinu.

Smatra se da mobiteli zajedno sa bežičnim telefonima i WiFi-jem djeluju kao mali mikrovalni uređaji koji zrače elektromagnetske valove, a postoje dokazi koji kažu da bi ti valovi mogli da utječu na zaštitnu barijeru između mozga i krvi tako što određeni otrovi mijenjaju ćelije mozga.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE