Mobilni telefoni su puni prljavštine i treba ih čistiti jednom dnevno

Mobilni telefoni su puni prljavštine i treba ih čistiti jednom dnevno

Bio koronavirus ili ne, barem jednom dnevno svi bi trebalo da čistimo naše mobilne telefone jer su oni gotovo najkorištenija naprava. Mnogi ne diraju kvake na benzinskim stanicama ili u kafićima, a ako svakodnevno ne dezinfikujete mobilni dođe vam na isto, kao da ste dirali kvake.

S obzirom na trenutnu krizu COVID-a, ipak bi trebalo da razmislite o čišćenju telefona više puta dnevno, posebno ako niste toliko marljivi u redovnom pranju ruku, a posebno ako ste u kontaktu s više ljudi ili vam se telefon provlači na raznim javnim mjestima.

Evo kako očistiti mobitel:

Postoji nekoliko načina s kojima možete uklonite mikrobe i prljavštinu s telefona.

Ako imate iPhone trebate znati da Apple kompanija odobrava dezinfikovanje vašeg uređaja 70-postotnim maramicama s izopropilnim alkoholom ili s dezinfekcijskim maramicama.

Ako nemate maramice, možete upotrijebiti krpu od mikrovlakana (prethodno ju treba oprati) i mješavinu 60% vode – 40% alkohola; samo pripazite da telefon osušite odmah nakon dezinfekcije, piše Southern Living.

Ako imate zaštitno staklo, ​​možda ćete moći očistiti telefon i s drugim dezinficijensima, poput sredstava za čišćenje prozora. Ali ako nemate zaštitno staklo, nemojte to ni slučajno koristiti jer se abrazivne kemikalije mogu istrošiti na omotu displeju vašeg telefona i mogu uticati na njegovu funkciju.

Probajte svaki dan odvojiti nekoliko minuta za dezinfekciju uređaja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE