Model iPhonea iz 2007. na aukciji, traži se 50 hiljada dolara

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Neotpakovani primjerak prve generacije iPhone modela iz 2007. mogao bi biti prodan za više od 50 hiljada dolara kada se u četvrtak nađe na aukcijskoj prodaji. Telefon, koji ima kameru od 2 megapiksela i 8 GB memorijskog prostora, Karen Green dobila je na poklon kad je dobila novi posao, objavio je Business Insider.

Green, koja je već imala novi telefon, osim toga iPhone nije bio kompatibilan s njezinom postojećom mobilnom mrežom, poklonjeni primjerak je spremila na policu, gdje je ostao godinama zamotan u “pidžamu od filca”.

ČITAJ JOŠ:  Znate li šta predstavlja slovo "i" u riječi iPhone? Nije ono što su svi mislili

Ali, u oktobru prošle godine Green je čula da je prva generacija iPhonea iz 2007. prodana za 39.339,60 dolara. Kontaktirala je LCG Auctions, kompaniju koja je vodila prodaju i koja je postala preplavljena ponudama vlasnika starih iPhone modela.

“Primili smo pozive od svih, ali 99 posto njih nije imalo istu stvar. Karen je imala stvarno jedinstveno djelo iza kojeg je bila sjajna priča”, rekao je osnivač LCG Auctions, Mark Montero, za Business Insider, prenio je Guardian.

ČITAJ JOŠ:  Znate li šta predstavlja slovo "i" u riječi iPhone? Nije ono što su svi mislili

LCG Auctions telefonski je procijenio cijenu od “50 hiljada američkih dolara i više”. Aukcija se otvara u četvrtak, a završava 19. februara.

Prva generacija iPhonea bila je dostupna s 4 Gb memorije za 499 dolara ili u verziji 8 Gb za 599 dolara. U deceniji koja je uslijedila nakon lansiranja, Apple je prodao 1,2 milijarde iPhonea, dominirajući tržištem pametnih telefona.

Godine 2019. Green se pojavila u TV emisiji Doctor & the Diva, gdje je procjeniteljica antikviteta Lori Verderame procijenila njezin iPhone na 5 hiljada dolara.

ČITAJ JOŠ:  Znate li šta predstavlja slovo "i" u riječi iPhone? Nije ono što su svi mislili

Od tada je cijena porasla. Green je rekla da je odlučila sada prodati iPhone kako bi podržala svoj novonastali studio za kozmetičke tetovaže u New Jerseyju.

GODISNJICA
MARKETING