Screenshot 3 26
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Internet / Zabava
NER FIT

Bivši moderator u Facebooku otkrio je da je radeći svoj posao osam sati dnevno gledao “najgore stvari koje ljudi kače na ovu društvenu mrežu, kako ostali ne bi morali da ih gledaju”.

FIXGEHALT

Muškarac, koji je želio da ostane anoniman, ispričao je sa kakvim sadržajem se susretao svakodnevno, a “od koga mu se prevrtao želudac”, prenio je sajt londonskog lista “Independent”.

Viđao je, kako je ispričao, tijela preminulih, ubistva, vrlo okrutne scene ophođenja prema životinjama, gdje su pojedine životinje pekli žive na roštilju, kao i eksplicitne seksualne video sadržaje. Kako je naveo, pet do deset odsto sadržaja koji je gledao svakog dana bio je “traumatizujući”.

Radio je u smjeni od 18.00 do 02.00 i otkrio da se onda budio nekoliko sati kasnije razmišljajući o nekoj odluci koju je donio te večeri.

LIDER

“Sjećate se nekih slika koje ste vidjeli i odjednom shvatite da je sa jedne strane bila naga djevojka ili zastava Islamske države u pozadini, koje su morale biti obrisane po politici firme o terorizmu”, objasnio je.

Nastavio je tvrdnjom da Facebook negira da iko može da dobije postraumatski stresni poremećaj (PTSD) od tog posla”.

U snimku za koji kaže da je napravljen tokom internog sastanka sa zaposlenima, osnivač Facebooka Mark Zakerberg je odbacio mogućnost mentanih problema zbog sadržaja koji zaposleni gledaju i nazvao takve tvrdnje “prekomjerno dramatičnim”, navodi “indy100.com”, prenosi B92.