Portal 072info

MODERNA MEDICINA: Masturbiranje izuzetno dobro po zdravlje!

slika (1)

Masturbacija se nekada smatrala “đavoljom rabotom”, a ljekari su čak bili ubijeđeni da od nje ljudima može da se “osuši kičma”. Međutim, moderna medicina je dokazala da samozadovoljavanje ne samo da nema nikakve veze sa bolešću, već je izuzetno dobro po zdravlje. Mnoga istraživanja bavila su se upravo ovom temom i sudeći prema rezultatima, “ručni rad” bi trebalo redovno upražnjavati iz više zdravstvenih razloga.

Spavanje

Ako imate problema sa spavanjem, posebno utonućem u san, masturbacija vam može pomoći da lakše zaspite. Naime, samozadovoljavanje, pa na kraju i orgazam, snižavaju pritisak i povećavaju nivo endorfina, čine nas srećnijim, opuštenijim i manje stresnim, što je zasigurno dobra uvertira za lakši san.

Olakšava menstrualne grčeve

Dok seks za vrijeme menstruacije zbog brojnih zdravstvenih i praktičnih razloga nije preporučljiv, ne postoje prepreke zbog kojih bi trebalo da izbjegavate masturbaciju stimulacijom klitorisa. Naime, grčenje vagine i materice za vrijeme orgazma će možda pojačati curenje menstrualne krvi, ali će i zbog bolje cirkulacije olakšati grčeve. Orgazam je sigurno bolji od bilo kakvih tableta protiv bolova.

Spriječava rak prostate

Toksini koji se nakupljaju u urinogenitalnom traktu kod muškaraca mogu da povećaju mogućnost raka prostate, a redovna ejakulacija omogućava izbacivanje tih toksina koji su se nakupili. Konkretna istraživanja su pokazala da muškarci koji ejakuliraju pet i više puta nedjeljno imaju mnogo manje šanse za razvoj raka prostate.

Ublažava infekcije urinarnog trakta

Ako više ne možete da smislite čaj i sok od brusnice ili bilo šta povezano sa brusnicom, okrenite se alternativi – masturbaciji. Naime, pojačano vlaženje vagine tokom uzbuđenja i samog orgazma, omogućiće lakše čišćenje od štetnih bakterija koje se prenose iz vagine u urinarni trak i obrnuto. Nakon masturbacije, ne zaboravite na higijenu.

Ublažava sindrom nemirnih nogu

Procjenjuje se da čak 10 odsto ljudi ima probleme sa ovim sindromom. Radi se o neurološkom poremećaju kojem su simptomi neprestana potreba za pokretanjem udova, posebno nogu, česta bol u nogama, neugodni osjećaj, trnci, osjećaj gmizanja, grčevi, svrab i tako dalje. Ali, u medicinskom časopisu “Sleep Medicine” objavljeno je da su osobe koje su koristile seks i masturbaciju za olakšavanje simptoma, imale pozitiva iskustva.

Ojačava imunitet

Naučnici su potvrdili da strastveni seks zaista može da pomogne u prehladi. Naime, nakon dugogodišnjih neuroimunoloških eksperimenata, došli su do zaključka da seks ima pozitivne efekte ne samo na psihu, nego i na imunološki sistem. Naime, broj fagocita, koji su zaslužni za borbu protiv uzročnika bolesti se povećava tokom seksa, a tokom orgazma broj fagocita se i udvostručava. Tokom seksa, odnosno, tačnije tokom orgazma, tijelo proizvodi endorfine, vrstu enzima, koji su zaslužni za dobro raspoloženje, osjećaj sreće i zadovoljstva, i na neki način djeluju kao droga.

Dokazano je da osim na pozitivnu psihu utiču na imunološki sistem i ojačavaju ga. Dakle, sve su to dokazane činjenice koje ne smijemo da zanemarimo. U svakoj bolesti, pa tako i u prehladi, pozitivan stav je vrlo važan, a ako vam u pomoć priskoče endorfini i peptidi, vjerujemo da ćete se, ako ne odmah, onda vrlo brzo osjećati bolje i zdravije.

Poboljšava užitak u seksu

Zlatno pravilo “praksom do savršenstva” važi i u seksu. Naime, seks terapeuti ženama koje imaju problema s doživljavanjem orgazma tokom vođenja ljubavi, preporučuju što češću masturbaciju, kako bi “navikle” svoje tijelo na što brže opuštanje i naravno što lakše doživljavanje orgazma. Osim toga masturbacijom sami otkrivate kakva vam je stimulacija potrebna, što vam odgovara, a šta ne, a samim time to znanje mnogo lakše prenosite kasnije na partnera.

zena.hr

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box