zenica 176


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:
Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Pongdje na jugu zemlje sa slabom kišom.
Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -3; Ivan-sedlo 2; Bugojno, Sanski Most 3; Sarajevo-Bjelave, Zenica 5; Grude, Tuzla 6; Mostar, Neum 7; Gradačac 11; Bihać 12; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950 hPa, za 7 hPa je viši od normalnog i lagano raste.
Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba i prolazna kiša je moguća na jugu i jugoistoku naše zemlje. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 7 do 14 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 10 °C.

BIOPROGNOZA: Povoljne biometeorološke prilike, duži sunčani intervali i porast temperatura, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti. Slabije poteškoće nakratko su moguće u jutarnjim satima, u unutrašnjosti, pretežno zbog nižih temperatura. Opšta slika, danju će povremeno biti nešto lošija u Krajini i Hercegovini, zbog mjestimično povećane naoblake. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete van domova.
U nedjelju 21.02.2021., u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 9 do 16 °C.
U ponedjeljak 22.02.2021., pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka veći dio dana. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 10 do 17 °C.
U utorak 23.02.2021., pretežno sunčano. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 12 do 18 °C.