Portal 072info

Mokar peškir, prozračna posteljina: Trikovi za rashlađivanje u ljetnim noćima

Screenshot 6 360
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Utonuti u san po ljetnim vrućinama čini se kao nemoguća misija, a pogotovo ako nemate klimu.

Ipak, postoje neki trikovi koji vam mogu olakšati san i brzo vas rashladiti

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Ne zatvarajte vrata spavaće sobe

Da biste osigurali protok zraka, morate držati prozor i vrata otvorenima kako bi zrak mogao cirkulisati. Ako možete, otvorite još jedan prozor izvan svoje spavaće sobe  ( u kupatilu ili hodniku) kako biste stvorili lagani povjetarac. Također, osigurajte neku potporu vratima ili ih pričvrstite kako ne bi naglo zalupila.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Promijenite položaj

Ako postanete nemirni noću, pokušajte pronaći novi položaj. Najbolje bi bilo da pronađete hladnije mjesto na krevetu koje već niste zagrijali svojom tjelesnom toplinom. Ako vam ovaj trik ne upali, nabavite jastuk koji u sebi ima gel koji će vas hladiti tokom noći.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Ne koristite mobitel neposredno prije spavanja

Ovo pravilo vrijedi tokom cijele godine, ali ljeti je još važnije iz dva razloga. Prvo, otkada je započela pandemija, razina anksioznosti je porasla, a obrasci spavanja postali su sve samo ne stabilni. Drugo, zbog vrućine postaje još teže zaspati, pa valja ukloniti sve moguće distrakcije. Čitanje e-mailova prije nego što zaspite može previše aktivirati naš um i otežati njegovo isključivanje. Dakle, sat vremena prije nego što odete u krevet, isključite televiziju, mobitel i ostalu tehnologiju. Morate tijelu poručiti da se spremate za spavanje.

Probajte trik s mokrim peškirom

Ako nemate klimu, namočite stari peškir i stavite ga ispred otvorenog prozora ili čak ispred ventilatora. Svaki povjetarac koji će prolaziti kroz peškir pokupit će hladnu vlagu koja će onda cirkulisati po sobi i rashlađivati je.

Provjerite jeli li vaša posteljina prozračna

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poliester je materijal koji zadržava toplinu i otporan je na vodu, što znači da ako se u njemu oznojite, znoj će se zadržati na vašoj koži i ostaviti vas ljepljivim. Umjesto toga, odlučite se za lagane, prozračne tkanine poput pamuka ili lana od kojih će vaša koža bolje disati.

Podijelite članak
  • 8
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6