Portal 072info

MOKUŠNICE CENTAR ZBIVANJA Počeo trodnevni basketaški turnir UBM! (FOTO)

Zeničko naselje “Mokušnice” od danas je centar pažnje cijelog grada i šire, budući da je Udruženje za sport i kulturu ZOP i ove godine priredilo tradicionalni basketaški turnir UBM.

O njegovoj veličini najbolje govori podatak da se nalazi na listi FIBA 3×3 turnira, a organizatori su proširili kapacitete turnira na UBM Srednje škole i UBM Osnovne škole.

Posjetioce ove godine, pored takmičenja u košarci 3×3, u jutarnjim satima očekuje sportsko – edukativna manifestacija “DOBRA STRANA ULICE” za mališane predškolskog i školskog uzrasta.

Kvalitet Uličnog basketa Mokušnice, pored mnogih domaćih ustanova i firmi poput BH Telecoma, prepoznat je i od strane Njemačke Ambasade i NATO-a.

Upravo će zahvaljujući njima biti omogućeno mališanima na Dobroj strani ulice sportske rekvizite i poklone.

Organizatori su počastvovani i dolaskom zamjenika njemačkog ambasadora Christian Sedat i zapovjednice NATO štaba Sarajevo Giselle Wilz, koji su jutros prisustvovali na otvaranju sportske manifestacije.

U prijepodnevnim satima, najmlađi učesnici bili su u prilici družiti se sa nekim od košarkaša, naučiti neke osnovne elemente košarkaške igre, dok se od 13 sati svaki dan igra turnir za osnovce, srednjoškolce i studente. Valja istaći da se utakmice u konkurenciji seniora 3X3 igraju od 18 sati.

Danas i sutra igraju se utakmice po grupama i nokaut faza, dok će se u nedjelju igrati utakmice za plasman. Vrijedi istaći da se u školskom dijelu turnira prijavljeno 35, dok je u seniorskoj konkurenciji prijavljeno 13 ekipa.

Ove godine pobjednika u FIBA 3×3 Endorsed Seniori kategoriji očekuje nagrada u iznosu od 1200 KM, dok drugoplasirani i trećeplasirani će dobiti po 500 KM i 300 KM. Pobjednici UBM Srednje škole i UBM Osnovne škole očekuju odlične robne nagrade. Pobjednik u šutiranju trica bit će nagrađen sa novčanom nagradom. Pobjednik testa vještine će biti nagrađen robnom nagradom. Za pobjednike takmičenja slobodna bacanja obezbijedili smo nagrade prijatelja projekta.

Kako je to izgledalo na jutrošnjem svečanom otvorenju, pogledajte u fotogaleriji?!

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”

[Galleries 819 not found]

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box