Molder i Skali žele treći ”Dosije Iks” film (VIDEO)

slika

Prije tačno dvije decenije gledaoci kraj malih ekrana otvorili su ”dosije iks” i saznali da je istina tamo negdje. Sada je red da se priča nastavi, i dobije svoj, kako mnogi smatraju, zasluženi završetak.

Sa tim su u potpunosti saglasni glumci Džilijan Anderson (45) i Dejvid Duhovni (53), koji su u seriji tumačili popularne agente Skali i Moldera. Njih dvoje okupili su se 11. oktobra u Njujorku, na događaju upriličenom povodom obilježavanja dvadeset godina od emitovanja prve epizode serije “Dosije Iks”, prenosi AP.

Učestvujući u panel diskusiji oni su se prisjetili kako je izgledalo snimati epizode serije, a potom i dva filmska nastavka. Međutim, diskusija ih je odvela u neočekivanom i sasvim nepoznatom pravcu. Naime, upitani u kakvom su odnosu ostavljeni njihovi likovi na kraju drugog filma, glumci nisu znali tačan odgovor.

“Pa, čini mi se da su (Molder i Skali) bili vjenčani u posljednjem filmu”, kazao je Duhovni, podsjećajući se dešavanja iz filma “Dosije Iks: Želim da vjerujem” iz 2008. godine.

“Jesmo li zaista bili vjenčani”, upitala ga je Anderson.

“Vjeruje da jesmo. To je bio moj utisak”, odgovorio joj je kolega.

Iako nisu bili sigurni u priorodu njihovih odnosa na velikom platnu, i Anderson i Duhovni sigurni su u to da žele još jedan “Dosije Iks” film.

“Svi važni faktori su tu, uključujući i tvorca serijala Krisa Kartera”, kazao je Duhovni. “Džilijan i ja želimo takođe da snimimo film, tako da je u ovom trenutku sve do studija ‘Twentieth Century Fox’.”

Anderson je pozvala i sve fanove serije da podignu svoj glas ukoliko žele da vide još jednom Moldera i Skali na djelu.

“Ako je potrebno ohrabrenje publike da bi studio bio zainteresovan, onda pretpostavljam da to i treba da uradite”, poručila je glumica.

Par je tokom cijelog vikenda aktivno promovisao serijal “Dosije Iks”, pa se tako pojavio i na “Comic-Con” konvenciji u Njujorku, a razgovarali su neposredno i sa svojim fanovima u jednoj od popularnih “Ask Me Anything” (Pitaj me bilo šta) konverzacija sajta “Reddit”.

B92

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE