MONSTRUM: Dijete od 14 godina tjerao na prostituciju

slika (7)

Dragan B. (24) zatvarao djevojčicu u kuću i dovodio joj mušterije, a kad bi odbila seks, brutalno je prebijao; Djevojčicu iz Paraćina Dragan je upoznao preko Fejsbuka.

Dragan B. (24) iz Aleksinca pritvoren je zbog sumnje da je djevojčicu od 14 godina iz Paraćina, kojoj je obećao brak, primoravao da se prostituiše! Manijak je djevojčicu upoznao preko Fejsbuka, namamio je da dođe u Aleksinac, a zatim je prisiljavao da pruža seksualne usluge za novac! U policiji su za Kurir rekli da je Dragan iskoristio tešku materijalnu situaciju u kojoj je živjela djevojčica i na prevaru je doveo u Aleksinac.

Obećavao brak

– Riječ je o djevojčici iz vrlo siromašne porodice, koju je osumnjičeni upoznao preko interneta. Poslije izvjesnog vremena počeli su da razmjenjuju i SMS poruke. Počeo je da joj obećava brak i ubjeđivao je da napusti svoju porodicu, što je ona učinila i 18. septembra došla u Aleksinac. Međutim, umjesto boljeg života kojem se nadala, doživjela je pakao!

On je odmah počeo da joj dovodi mušterije i tjerao je da im pruža različite vrste seksualnih usluga, što je naplaćivao. Ako bi pokušala da odbije mušteriju, Dragan bi je zvjerski pretukao! Držao ju je bukvalno kao robinju, zatvarao je u svojoj kući, nigdje nije smjela da izađe sama. Njen otac S. Š. obavijestio nas je jer je saznao da od braka nije bilo ništa i da se njegova ćerka prostituiše – kažu naši sagovornici iz policije.

U aleksinačkom Centru za socijalni rad saznajemo da je izmrcvarenu djevojčicu preksinoć preuzela majka!

– Policija nas je pozvala da prisustvujemo djetetovom saslušanju, što je redovna procedura za maloljetnike. Djevojčica je opisala šta joj se dešavalo, ali u njenom interesu ne mogu da govorim o detaljima. Nakon saslušanja majka je u pratnji policije odvela dijete kući u Paraćin – ispričala je Dušica Stojadinović, socijalna radnica.

Zadržan u pritvoru

Draganu B. određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovine ljudima, poslije čega će biti upućen nadležnom tužilaštvu. Ukoliko protiv njega bude podignuta optužnica i bude oglašen krivim, prijeti mu zatvorska kazna od najmanje pet godina.

Djevojčici isjekao kosu

O brutalnosti Dragana B. svjedoči i podatak da je djevojčici isjekao kosu kako bi je kaznio što je odbijala da ga bezuslovno sluša. Četrnaestogodišnjakinja je imala i hematome po licu i tijelu, koji su okarakterisani kao lake povrede, ali su dokaz zlostavljanja koje je trpjela.

Dijete kod hranitelja

Reagovao je i Centar za socijalni rad u Paraćinu, pa je djevojčica zbrinuta u hraniteljskoj porodici.

– Ta porodica je korisnik usluga našeg centra, dobro smo upoznati s njenim stanjem. Ona je izmještena iz svoje porodice i zbrinuta kod hranitelja. S njom će raditi naše socijalne službe – kaže Biljana Milanović Stojanović, direktor Centra u Paraćinu.

Kurir

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE