Monstrum pedofil iz BiH dobio 20 godina zatvora!

Monstrum pedofil iz Sarajeva dobio 20 godina zatvora 696x393 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je presjedavala sutkinja Indira Jahić jučer je izreklo jednu od najveći kazni zatvora za seksualno zlostavljenje djece.

Predatoru iz Sarajeva M. M. (42) izrečena je jedinstvenu kazna zatvora od 20 godina i to za osam krivičnih djela počinjenih u krugu porodice.

Riječ je o silovanju pastorke i rođene kćerke te dva krivična djela rodoskrvnuća, tri krivična djela spolnog odnosa s maloljetnim djetetom te nasiljem u porodici.

Tri godine, od 2016. do 15. oktobra 2019. godine kada je uhapšen, troje djece od 11,14 i 17, godina proživljavalo je pakao.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA | Nema ga ko preuzeti: Tijelo muškarca, koje je policija jutros pronašla, još uvijek u stanu

Kćerki prijetio ubistvom

Cilj ovog muškarca, kako je navedeno u presudi, bilo je samozadovoljenje svoje pohote, prijeteći djeci da će ih pobiti ako otkriju šta se dešavalo između četiri zida njihove kuće. Sve to radio je na naročito ponižavajući način za njegove žrtve.

Prema navodima iz optužnice svoju pastorku, kćerku nevjenčane supruge, djevojčicu koja ima blage poteškoće u razvoju, od njene 11. do 14. godine silovao je i prisiljavao više puta na seksualni odnos. Napastvovao ju je u kupatilu, na kauču u prizemlju i na prvom spratu kuće.

Jedne prilike dok je imao seksualni odnos s pastorkom u prizemlju, kući je iz škole došla njegova 14-godišnja kćerka. Vidjela ih je na kauču i pitala je oca šta to rade.

ČITAJ JOŠ:  Komšija mu stao na put pa mu u lice bacio bombu

Predator je tada pastorku otjerao na sprat kuće, a kćerku prisilio prijeteći joj ubistvom, da se skine i onda je silovao. Nakon toga u više navrata za cijeli taj period s kćerkom je imao spolni odnos kako u kući, tako na travi ispred kuće i u obližnjem šumarku.

Jedne prilike dok je imao odnos s pastorkom natjerao je i svog maloljetnog sina na odnos s polusestrom, što je dječak u strahu od oca i učinio.

Predatoru produžen pritvor

Djecu je zlostavljao koristeći odsutnost svoje nevjenčane supruge, a na kraju je uhapšen jer je pokušao da prisiliti sina na seksualni odnos s maćehom. Njih dvoje nisu na to pristali. Sačekali su da zaspi i prijavili su ga policiji.

ČITAJ JOŠ:  TUGA: Preminuo muškarac tokom partije malog fudbala

Obrazlažući presudu i visinu kazne, sutkinja Indira Jahić je kazala da vijeće nije našlo nijednu olakšavajuću okolnost za M. M. zbog kontinuiranog činjenja više krivičnih djela. Vještačenjem je utvrđeno da je M. M. osoba sklona alhokolu, zakržljale etičke moralnosti, bez osjećaja i bilo kakve empatije prema djeci, uključujući i svoju.

Optuženi je bez riječi saslušao presudu, nakon čega je vraćen u u ćeliju KPZ-a Sarajevo, piše Avaz.

GODISNJICA
MARKETING