MONSTRUM S INTERNETA: Seks u troje pretvorio se u masakr

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Pokazalo se da je Slocum, koja je nestala 12. jula, Oestrike pet dana držao zatočenu u svom domu u Vajomingu. Kada je policija stigla, pokušao je da pobjegne u svom automobilu i slupao ga, a zatim je u sebe ispalio smrtonosni hitac

Brooke Slocum (18), u osmom mjesecu trudnoće, pronađena je udavljena u prtljažniku automobila Bradyja Oestrikea (31), sa kojim su se ona i njen dečko Charles Oppenneer (25) preko sajta Craigslist dogovorili da im plati kako bi sa djevojkom imao seks pred njenim partnerom. Nešto ranije, u parku u kojoj su dogovorili susret sa Oestrikeom, pronađeno je Oppenneerovo obezgavljeno tijelo, dok za glavom policija još uvijek traga.

ČITAJ JOŠ:  Prognoza za vikend: Sutra slab snijeg, u nedjelju razvedravanje

Mejlovi do kojih je policija došla pokazuju da je Slocum na Craigslistu objavila oglas u kome nudi plaćeni seks u prisustvu svog dečka. Oglas je privukao Oestrikea, do koga je policija stigla prateći elektronski trag nakon što je pronađeno Oppenneerovo tijelo.

Pokazalo se da je Slocum, koja je nestala 12. jula, Oestrike pet dana držao zatočenu u svom domu u Vajomingu. Kada je policija stigla, pokušao je da pobjegne u svom automobilu i slupao ga, a zatim je u sebe ispalio smrtonosni hitac.

ČITAJ JOŠ:  Od ponedjeljka nove cijene u FBiH: Gorivo skuplje za pet do deset feninga po litru

U prtljažniku Oestrikeovog automobila policija je pronašla mrtvo tijelo Slocum, a u njegovoj kući zatekla je “pakleni ambijent” i zaplijenila oko 400 predmeta – oružja, municije, noževa i opreme za elektronsko praćenje, kao i stvari koje su pripadale dvjema žrtvama.

Oestrike je već od ranije bio poznat policiji, jer ga je bivša djevojka prijavljivala zbog nasilja u porodici. Ona je, srećom, živa i zdrava, a policija istražuje nerazriješene zločine, ne bi li eventualno pronašla još neku od njegovih žrtava.

ČITAJ JOŠ:  Kompanija iz BiH koja je proizvela haubicu sad traži 93 radnika

Porodica Slocum izrazila je ogromno žaljenje zbog gubitka kćerke i nerođene unuke, istovremeno upozoravajući na opasnosti koje vrebaju iz kontakata sa neznancima preko interneta, i kritikujući zakon države Mičigen, koji kao granicu za samostalan život određuju 17 godina, što ih je spriječilo da djevojku zadrže kod kuće.

Ovo, inače, nije prvi slučaj da se plaćeni seks dogovoren preko sajta Craigslist, na kome nljudi inače razmjenjuju najraznovrsnije ponude, mahom neseksualne prirode, završi zločinom.

Blic.rs

GODISNJICA
MARKETING