MONSTRUOZAN ZLOČIN U CRNOJ GORI: Uhapšen muškarac koji je silovao psa

Podijelite vijest

pas

Policija u Kotoru je juče privela državljanina Srbije Nedeljka M. zbog sumnje da je u naselju Krimovica u nekoliko navrata silovao ženku vučjaka i nanio joj teške povrede! Sumnja se da je Nedeljko posljednji put silovao psa 17. aprila.

– Iživljavanje nad životinjom otkrili su mještani Krimovice, koji su u više navrata vidjeli Nedeljka kako napastvuje kuče u napuštenoj i nedovršenoj kući u naselju. Oni su se za pomoć obratili NVO Arka Montenegro – kaže izvor iz istrage.

Darinka Ljubiša, izvršni direktor Arke Montenegro, rekla je da je veterinarskim pregledom ženke stare 12 godina utvrđeno da pas ima teške povrede unutrašnjih organa!

– Keruša koju zovu Bela je sada pod terapijom. Njeno stanje je vrlo loše, a povrede koje je zadobila mogu da dovedu i do smrti – navela je Darinka.

Prema riječima mještana Krimovice, Nedeljko je u Crnoj Gori boravio ilegalno.

– On je živio kod brata, a nije prijavio svoj boravak u Kotoru niti je imao boravišne papire – kažu iz Arke.

Inače, psa je vlasnik prije nekoliko godina ostavio komšijama.

– Gazda je bio na samrti i svojim komšijama je povjerio da mu čuvaju Belu. Oni su brinuli o njoj, hranili je i čuvali. Međutim, u posljednje vrijeme su primijetili da je pas smušen i da ima povrede na zadnjem dijelu tijela, a kad je jedan od njih vidio šta radi Nedeljko, odmah su nas obavestili – kažu iz Arke.

Kurir-info.rs