Portal 072info

MONSTRUOZNO: KO SILUJE PSE U BABINOJ RIJECI NA OČIGLED PROLAZNIKA?

Udruženje ŠAPA Zenica je dana 24. avgusta 2017., zaprimilo informaciju građana da je na lokalitetu Babine rijeke u Zenici, precizno u napuštenoj kućici uz Ensar džamiju, silovan pas od strane za sada NN počinitelja.  Svjedokinja ovog monstruoznog čina, čiji je identitet poznat policiji, je posumnjala da se nešto dešava kada je vidjela počinitelja da unosi još jednog psa u kućicu. Otišla je lično da provjeri šta se dešava, misleći da ih možda tuče ili veže te ga je zatekla u činu silovanja njoj poznatog psa iz susjedstva. Nakon što mu je zaprijetila, počinilac je pobjegao.  Svjedokinja je odmah nazvala policiju, te nakon toga otišla lično i podnijela prijavu policiji, uz predočavanje opisa počinitelja.     

 Očekujemo od nadležnih da odmah provedu hitnu istragu, identifikuju počinitelja ovog monstruoznog čina.  Zlostavljanja, mučenja, silovanja, ubijanja napuštenih životinja su krivično djelo.  Seksualno zlostavljanje životinja spadaju u formu devijantnog patološkog ponašanja i kao takvo mora biti okaratkterizirano opasnim po društvo, sredinu, ljude i životinje i sankcionirano.                                        

Pozivamo sve relevantne organe da osude ovakav monstruozan zločin protiv napuštenih životinja i pošalju nedvosmislenu poruku kojom će obeshrabriti zlostavljanja životinja, a ovakve i slične patološke pojave sankcionirati.  Društvo ne može i ne smije ostati nijemo na ovakve pojave.

 Apelujemo na građane da ako primijete sumnjiva ponašanja pojedinaca, te zlostavljanje životinja bilo kojeg oblika ista prijave odmah MUPu ZDK, Udruženju, da zovu policiju na lice mjesta i djeluju.

Bela, silovani pas, će od danas biti sklonjena sa ulice na sigurno, te će joj biti ukazana veterinarska pomoć, ali tu ovaj problem ne završava.

 

Danas je u Zenici silovan pas, sutra možda nečije dijete, nečija kći, sestra, supruga…

 

ŠAPA ZENICA

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box