AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti

Slučaj nestanka desetogodišnje djevojčice Markele koja je 11. juna oteta ispred škole u Solunu već danima je glavna tema u Grčkoj. 

Slučaj nestanka desetogodišnje djevojčice Markele koja je 11. juna oteta ispred škole u Solunu već danima je glavna tema u Grčkoj. Djevojčica je vraćena roditeljima nakon gotovo 48 sati opsežne potrage, a ispostavilo se da ju je otela porodična prijateljica (33) sa namjerom da je siluje.

Dijete je pronađeno prošle sedmice na jednoj benzinskoj pumpi, vidno uznemirena i pomalo pogubljena. 

Ispostavit će se da je dijete bilo drogirano.

Ubrzo je privedena žena (33), koja je navodno prijateljica porodice. Ona je, kako prenose mediji, kobnog dana došla ispred škole koju Markela pohađa i nagovorila je da pođu zajedno. 

Prema riječima Markelinih drugara iz škole koji su je posljednji put vidjeli, djevojčica je odšetala sa ženom crvene kose. Međutim, umjesto kući, otmičarka je djevojčicu odvela u jedan stan u naselju Kalamarija, gdje joj je sipala drogu u piće.

Nakon toga je dijete našminkala i fotografisala, možda čak i bez odjeće. Pojedini mediji pišu da je osumnjičena priznala da je uzela djevojčicu jer je željela sa njom da ispuni svoje seksualne fantazije. 

Na saslušanju je navodno rekla kako je privlače maloljetne djevojčice. Međutim, policija sumnja da se iza svega krije lanac trgovine ljudima i da je djevojčica oteta kako bi bila prodata u bijelo roblje.