Monstruozno poigravanje sa tragedijom rudara u Zenici: Užas na stranici Dominacija.org!

Na portalu Dominacija.org, koji sebe naziva ‘dominantnom mrežom multimedijalnog sadržaja’, a o čijem vlasništvu ne postoje nikakvi dosupni podaci, juče su osvanule dvije lažne informacije koje se na krajnje morbidan način poigravaju sa strašnom tragedijom koja se dogodila u Rudniku mrkog uglja u Zenici.

Prva lažna informacija naslovljena je ‘Jedan od zarobljenih rudara snimao obrušavanje zemlje u rudniku: Stravičan video procurio u javnost’, a druga ‘Nevjerovatan prizor ispred rudnika: Pogledajte gdje su bili zatrpani rudari iz Zenice’. Da monstruozan čin bude doveden do kraja, oba teksta nalaze se u rubrici ‘zabava’!

monstruozno1

A kada se klikne na bilo koji od ova dva senzacioanlistička naslova, otvaraju se različiti reklamni sadržaji, a nepoznati vlasnik portala svakim klikom ostvaruje prihod od ad-sense Google oglasa. Za nepovjerovati, ali je užasavajuća istina!

Monstruozan čin ide na dušu onih koji stoje iza ovakvih sadržaja, ako je uopšte imaju, a mi vjerujemo da nadležni organi i Vijeće za štampu imaju sasvim dovoljno razloga da se u što skorije vrijeme pozabave ovakvim i sličnim medijima koji slobodno i nesmetano ordiniraju u internet prostoru – i za to ih očito niko ne kažnjava.

 

DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa/cazin.net