Moskovski patrijarh Kiril pao tokom posvećenja crkve u Novorosisku

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Moskovski patrijarh i lider Ruske pravoslavne crkve Kiril pao je tokom obreda posvećenja crkve u gradu Novorosisku u južnoj ruskoj oblasti Krasnodar na obali Crnog mora.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi patrijah Kiril koji se poskliznuo na mramornom podu i pao. Pratnja i obezbjeđenje nije reagovalo dovoljno brzo da pomogne svome vjerskom vođi.

Novine Moskovsky Komsomolets prenijeli su kako je patrijarh ozlijedio leđa na ivici propovjednice.

“Činjenica da sam pao danas ne znači ništa. Samo pod je divan, možete se ogledati u njemu, tako je sjajan i gladak. Kad se po njemu prolije voda, čak i ako je svet, onda stupaju na snagu zakoni fizike,” pokušao se pred vjernicima patrijarh našaliti na račun pada.

Patrijarh Kiril se na čelu Ruske pravoslavne crkve nalazi od 2009. godine, a pod kritikama javnosti se našao zbog svoje podrške ruskoj agresiji na Ukrajinu. Velika Britanija je uvela sankcije, dok je uvođenje sankcija od strane Evropske unije blokirala Mađarska.

GODISNJICA
MARKETING