Portal 072info

Mostarac pronašao stopalo pračovjeka

Šemsudin Begović zvani Ćeća iz Jablanice, koji trenutno živi u Mostaru, tvrdi da ne živi u svijetu snova i mašte, još uvijek nije izgubio nadu, da će uspjeti prodati okamenjeni otisak stopala koji, uvjeren je kako kaže da pripada pračovjeku, a koji je pronašao prije otprilike tri godine na gradilištu hidrocentrale na Mostarskom blatu, gdje je radio za minimalnu dnevnicu.

Ističe da je pronašao nešto vrlo vrijedno među prvima mu je ulila arheologinja Snježana Vasilj. No, budući da ona nije antropolog, Begovića je uputila na stručnjake u Sarajevu, na koje je Begović posebice ljut, piše Dnevni avaz.

„Ja živim u neimaštini, ništa nisam zaradio već dva mjeseca i nemam novca da im kamen nosim na noge. Slao sam im fotografije, ali mi nikada još nisu odgovorili“, ističe Begović.

Dijamantni sloj kaže da su zanimanje za otisak stopala iskazali i stručnjaci iz Zagreba, njih nekoliko, koji tvrde da na kamenu ima i dijamantni sloj, što ukazuje na mnoge činjenice.

„U to, iskreno, baš i ne vjerujem. No, tražili su da im kamen pošaljem u Zagreb, o čemu nema govora“, kaže Begović, koji je siguran da za svoje otkriće može dobiti izuzetno dovoljno novca da otvori ili, kako kaže, zamijeni kamen za “malu autopraonu” da bi prehranjivao svoju obitelj, sebe i da mi imao osnovne stvari za život.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box