Motociklima krenuli put Meke i Medine da obave umru

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Trojica motociklista, članova Moto kluba “Supoglavi”, Emir Ljajić, Rijad Rustić i Benjamin Huseinović krenuli su danas iz Novog Pazara na put dugačak više od 12 hiljada kilometara, kako bi u mubarek mjesecu ramazanu obavili umru. 

Najmađi član ove ekspedicije, Benjamin Huseinović kaže da je put na koji su krenuli iz regije Sandžak ruta života a da je njegov odlazak na umru motorom ostvarenje dečačkog sna.

– Zahvalni smo Allahu na uputi i svemu što nam je podario, uz neki dogovor mi braća smo napravili plan za rutu koja je ujedno i naša ruta života, da uz Allahovu pomoć obiđemo naša sveta mjesta i to na motoru. Molim Allaha da nam pomogne – rekao je Novopazarac Emir Ljajić za Anadoliju.

Rutu puta dugačkog više od 12 hiljada kilometara detaljno su razradili kako bi bezbjedno stigli do mubarek Meke i Medine. Motociklista Rijad Rustić prvi put će zijaretiti sveta mjesta, pa osim uzbuđenja što idu motorima, uzbuđen je i zbog svog prvog susreta sa Kjabom.

– Idemo preko Grčke, Izraela i Jordana i onda u Meku. Pet dana ćemo boraviti u Medini, a deset u Meki. Do Ramazanskog bajrama smo na svetim mestima. Kada sve obavimo, kada se završi ramazan, deset dana ćemo voziti po Saudijskoj Arabiji i ako Bog da zdravlja vraćamo se nazad – rekao je za Anadoliju Rijad Rustić.

Procenjuju da će za 45 dana ponovo biti u Novom Pazaru. Na umru su ih danas ispratili osim porodica i prijatelja i članovi Moto kluba “Supoglavi”, oni će ih motorima pratiti do izlaza iz Republike Srbije.

Anadolija