Portal 072info

„Mousefuckers“ i „Veseli voz“ na ovosedmičnom online repertoaru zeničkog BNP-a

Na ovosedmičnom online repertoaru Bosanskog narodnog pozorišta Zenica putem Youtube kanala BNP Zenica bit će dostupna predstava i mjuzikl za djecu. 

U subotu, 16. maja od 11 sati će gledateljima biti dostupan mjuzikl za djecu „Veseli voz“ autora Radeta Pavelkića, Hasana Džafića i Sajida Jusića, u režiji Fakete Salihbegović-Avdagić i u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Mjuzikl je premijerno izveden 11. decembra 2004. godine. 

​Isti dan od 19.30 sati putem Youtube kanala BNP Zenica bit će dostupna za gledanje predstava „Mousefuckers“ prema tekstu Almira Imširevića, u režiji Stevana Bodrože i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. U predstavi igraju: Enes Salković, Snežana Vidović, Robert Krajinović, Lana Delić i Ištvan Gabor. Premijerna izvedba predstave je odigrana 23. oktobra 2013. godine. Predstave će biti dostupne za gledanje tokom vikenda. 

​Gledatelji putem Youtube kanala mogu uživati u južnoslavenskoj i svjetskoj poeziji koju govore glumice i glumci iz anasambla svaki radni dan od 9 sati, a nedjeljom od 19.15 na Youtube kanalu BNP Zenica gledatelji mogu sa svojim mališanima uživati u „Pričama za djecu prije spavanja“.

Podijelite članak
  • 11
    Shares

Počitajte još

U ponedjeljak počinje 19. festival bh. drame Zenica 2020 – online

072info

Miroljub Mijatović: Željno očekujemo publiku u dvoranama

Redakcija

„Sinovi umiru prvi“ i „Zlatna jabuka i princeza Paunica“ na online repertoaru zeničkog BNP-a

072info