Može da izdrži bez daha 22 minuta pod vodom (VIDEO)

DanacNiko na svijetu ne može izvesti ovo što može Danac Severinsen! Godine 2010. danski amaterski plivač Stig Severinsen (40) skočio u bazen ispunjen sa ajkulama! Dvije godine kasnije, neustrašivi Stig je ponovo oborio sopstveni Ginisov rekord….

A taj rekord je bio cijele 22 minute bez disanja pod vodom! Jednostavno je kako je rekao nakon 20 minuta i 10 sekundi odlučio je iz zabavae da ostane još 1 minut i 50 sekundi, te je to ukupno bilo 22 minute pod vodom bez daha!

Severinsen koji ima titulu doktora medicine i magistrirat iz oblasti biologije, je poznat u svijetu i po tome da uzima učešća i u najekstremnijim izazovima kao naprimjer plivanje u ledenoj vodi. Prije postavljanja ovog rekorda na zadržavanju vazduha pod vodom on je isplivao oko 72 metara (to jeste 14,5 metara više nego Vim Hof koji je držao prethodni rekord)  ispod nule vodama Sjevernog mora.

Niko na svijetu ne može izvesti ovo što može Danac Severinsen, mada je na jednoj televiziji nedavno bio prilog o Branku iz Srbije, koji se pohvalio da niko ne može duže od njega da zadrži dah pod vodom, jer on može  da drži 12 minuta. Ipak, prevario se…

Stig je kao neka vrsta super čojveka a to je zbog svog kapaciteta pluća od 14 litara, koji je duplo veći od prosječnog običnog čoveka. Isto tako, kada je obarao rekord zahtijevao je jedino da u bazenu da bude voda oko 30 stepeni Celzijusa , tako da može sniziti broj otkucaja srca do impresivnih 30 otkucaja u minuti!

Stig kaze da njegova najveća moć leži u sposobnosti da se odvoji od svog tela i da se bori sa bolom. “Ja se ne razlikujem od drugih ljudi. Ja samo imam sposobnost da isključim osjećaj za bol i nelagodnost.”

On je autor i knjige “Breatheology” u kojoj opisuje svoje disajne rutine prije i poslije svakog izazova. Ukratko, meditacija i kontrola su ključni kako ga ne bi uhvatila panika da ne bi potrošio previše kiseonika kada je pod vodom

U nastavku pogledajte video iz 2012. godine kada je u bazenu izdržao 22 minuta  pod vodom bez disanja!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE