MOŽE LI IKO SPASITI OVO DIJETE?!: Dječak iz Tuzle, napušten od svih, spava napolju…

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

f35148de5f8bb5883227602041e4db68

Ova potresna fotografija dječaka sklupčanog na podu jednog tuzlanskog haustora stigla je u medije kao vapaj za pomoć maloljetniku koji je prepušten sam sebi i nema nikoga da mu pomogne!

Portal ekskluziva.ba objavio je fotografiju dječaka iz Tuzle koji spava napolju, bez porodice, prepušten samom sebi.

Kako navodi ovaj portal, fotografiju je jednoj gospođi iz Sarajeva poslao prijatelj iz Tuzle, s molbom da se nesretnom dječaku pokuša pomoći. U tekstu se navodi i da dječak ima samo 10 godina.

– Prijatelj iz Tuzle mi je poslao sliku dječaka koji živi i spava napolju. Kaže da ima oko 10 godina i sam je. Nema roditelja, ni braću, ni sestre. Kaže da je tu već duže vrijeme. Nije pričljiv, pa ne znaju odakle i zašto je tu sam. Oni mu redovno nose hranu, ali to nije rješenje. Dolazi zima… Pomislih da će možda socijalne službe drugačije reagovati ako portali objave priču o dječaku. U prilog vam šaljem sliku koju sam dobila, napisala je čitateljka Ekskluzive.

U komentarima koji su ostavljeni ispod teksta, javilo se mnogo čitalaca koji su spremni pomoći ovom dječaku, pa i onih koji ga poznaju iz viđenja te tvrde da je ipak malo stariji i da ima oko 16 godina.

I Portal 072info ovom prilikom moli sve koji mogu pomoći u njegovom zbrinjavanju, da to učine, a naročito da se u rješavanje ovog problema pozabave nadležne socijalne službe.

Svi čitaoci koji su u mogućnosti da pomognu, mogu se javiti u redakciju portala 072info ([email protected])-

Depo.ba