Može li se doskočiti SDA-DF opoziciji: Isak, Uzunović, Pirić… formirali novi klub u Parlamentu FBiH

Može li se doskočiti SDA-DF opoziciji: Isak, Uzunović, Pirić… formirali novi klub u Parlamentu FBiH

Parlamentarna većina je stabilna. Očekuje se deblokada rada Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH i donošenje Odluke o privremenom finansiranju. Ovo su izjavili za Oslobođenje Kenan Uzunović i Arnel Isak iz Zenice, koji su nedavno sa zastupnicima Elzinom Pirić, Stipom Tokićem, Lukom Faletarom, Dragom Stanićem i Petrom Galićem sklopili dogovor o zajedničkom djelovanju u Parlamentu.

– Kad su u pitanju sjednice Parlamenta, očekuje nas 10. januara nastavak šeste redovne sjednice, a nakon toga u drugoj polovini mjeseca, od 15. do 30. januara, redovna sjednica na kojoj ćemo izglasati privremeno finansiranje i nadam se riješiti deblokadu rada svih komisija, kaže Kenan Uzunović.

Sve odluke koje Vlada Federacije BiH predloži biće usvojene u Parlamentu FBiH bez ikakvih problema, tvrdi Isak

Dodaje da je sedam zastupnika, koji su postigli dogovor o zajedničkom djelovanju, dio većine, te da je zapravo riječ o dogovoru članova dva kluba koji će djelovati zajedno.

– Dokazali smo u prethodnom periodu da je većina stabilna. Problem u radu Parlamenta je neodržavanje sjednica komisija koje blokira opozicija. Nadam se da ćemo u drugoj polovini januara riješiti taj problem kako bismo imenovali novo rukovodstvo PDPFBiH i počeli konačno raditi ono što naši građani očekuju od nas, usvajati zakone kojim ćemo im svima olakšati život, poručuje Uzunović.

I Arnel Isak napominje da je većina stabilna te da će sve odluke koje Vlada predloži biti usvojene u Parlamentu FBiH bez ikakvih problema.

– Što se tiče sedam zastupnika iz dva kluba, mi ćemo djelovati ubuduće zajednički. Lakše ćemo tako moći raditi u interesu građana, kako bi se postiglo osiguranje boljeg socioekonomskog i sigurnosnog standarda u našoj zemlji, smatra Isak.

Oslobođenje

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE