Može li veza sa rastavljenim muškarcem uspjeti?

Danas više nije neobično ni čudno biti u vezi s rastavljenim muškarcem. Rastave su sve učestalija pojava, i na žalost, skroz normalna. To dovodi do toga da je sasvim lako upoznati nekoga tko je prošao razvod, ali sada je slobodan. Naravno, svi imamo prošlost. Nema potrebe biti skeptičan prema nekome tko se razveo. S vremenom život ide dalje, pa isto tako i ljubavni život te osobe. I to je sasvim normalno. Samo zato što se netko razveo, ne znači da je loš čovjek. Ako nije bio dobar za neku osobu, ne znači da nije savršen upravo za vas.

Šta i kako se ponašati kada upoznate nekog takvog, ili ste u procesu da započnete vezu?

Ne spominjite riječ “razvod”

Nemojte si dozvoliti da vam riječ “razvod” prolazi stalno kroz glavu. Kada i mislite na to, prisjetite se da razvodi zapravo nisu ništa drugačiji nego prekid duge veze – samo su skuplji. Nikada nemojte njegovu bivšu ženu gledati kao nešto negativno. Zapamtite – uvijek postoje tri strane priče: njezina, njegova i ono što se stvarno desilo. Ne sudite njihov odnos jer to nije vaša stvar. Uostalom, ne biste voljele da netko vas sudi na temelju vašeg bivšeg dečka, zar ne?

Ako ima djecu, nemojte ih upoznati odmah – pričekajte

Najbolji savjet oko ovog je taj da napravite kako vi smatrate da je najbolje. Ali, budite oprezni. To je jako osjetljiva stvar. Čak i ako ste vas dvoje spremni na takav potez, najbitnije je kako se osjećaju djeca. I oni prolaze kroz razvod svojih roditelja, pa imajte na umu da je ovo zaista osjetljiva situacija i za njih.

Također, kada se i odlučite na to da upoznate njegovu djecu – budite spremni na najgore iako možda na kraju ispadne super. Djeca imaju svoje osjećaje i budite spremni na to da se iskale na vama ili pokažu bijes. Oni će se možda iskaljivati na vama poprilično dugo vremena, zato dobro razmislite kada je pravo vrijeme da ih upoznate.

Nemojte se previše truditi oko njegove porodice

Kada se radi o djeci, morate se truditi. Međutim, nemojte pretjerati s poklonima ili nečim. Time nećete kupiti njihovu ljubav. Isto vrijedi i za ostalu rodbinu u porodici. Ako ste ih upoznali, budite mirni i svoji. Nemojte se ni pod koju cijenu uspoređivati s njegovom bivšom. Neka vas prihvate radi vas i radi toga što jeste.

Prihvatite ga kakav jest

Naravno, ako ga volite i želite biti s njim, onda to uopšte nije upitno. Ali isto tako, nemojte ga pokušavati mijenjati. Razvedeni muškarci imaju puno zrelije razmišljanje od onih koji nisu prošli razvod. Oni znaju što žele, čvrsti su u svojim odlukama i odlučniji. A takav muškarac treba svakoj ženi, slažete se?

U vezu nikako nemojte žuriti i srljati ili tražiti nešto nemoguće. Većina razvedenih ljudi ima tendenciju da se stvari odvijaju sporo. I to s dobrim razlogom. Dajte mu vremena.

Imajte razumijevanja za njegov raspored i vrijeme

Ako vaš muškarac ima djecu, onda posebno morate imati razumijevanja za iznenadne pozive, promjene rasporeda i slično. Budite spremni za brze promjene planova, otkazivanje dogovora s vama i slično. Također, prihvatite činjenicu da mu nikad nećete biti broj jedan ako ima djecu. I to je sasvim normalno i to ne možete ni očekivati. Svaki dobar roditelj svoju djecu stavlja na prvo mjesto. Ustvari, radi toga biste ga trebali cijeniti još više jer pokazuje kakva je zapravo osoba.