Mrak na Arenama: Korisnici pozivaju na bojkot Telemacha, pokrenuta i FB grupa, već broji više od tri hiljade članova

d320513b788edc1e6c877b627b4aef31

Arena Sport više nije sastavni dio ponude Telemacha, što je naišlo na brojna negodovanja korisnika usluga ove kompanije.

Iz Telemacha su 1. januara 2021. godine “zatamnili sliku” i poslali korisnicima šturu obavijest da kanali Arena Sport više neće biti emitovani u sklopu kablovske i Total TV satelitske ponude.

Mnogi klijenti Telemacha već se raspituju na koji način mogu bez plaćanja penala prekinuti saradnju jer je paket Arena Sport kanala uglavnom bio sastavni dio ponude kod potpisivanja ugovora.

Tako je na Facebooku pokrenuta grupa “Bojkot Telemacha”, koja je za tri dana okupila više od 3.000 članova.

– Cilj je okupiti sve pretplatnike Telemacha i Total TV-a kako bismo izvršili pritisak na dotične operatere da pronađu rješenje i vrate Arenu Sport u svoju ponudu – piše u opisu stranice.

U međuvremenu su se oglasili iz Arene Sport uz poruku da se distributivne cijene nisu mijenjale i da su ostale prihvatljive partnerima.

– Dokaz tome je i što su ugovori sa svim operaterima u Bosni i Hercegovini, izuzev Telemacha, produženi i na naredni dugogodišnji period. Jedino Telemach nije odlučio produžiti ugovor za distribuciju kanala Arena Sporta, iako cijena u odnosu na prethodni period nije promijenjena – saopćeno je iz Arene Sport.

Prethodni članakAudijem pokosio pješake, djevojka mrtva, mladić u teškom stanju
Sljedeći članakBizarni trendovi: Poderane traperice kroz koje se vidi stražnjica novi su modni hit