Mrtvu majku krio u podrumu kako bi dizao njenu penziju Mrtvu majku krio u podrumu kako bi dizao njenu penziju

20210909200601 680231
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Austrijanac (66) iz pokrajine Tirol, krio je svoju majku (89) koja je premunula sredinom godine u podrumu, kako bi nastavio da uzima njenu penziju.

Kutija je bila ispunjena pjeskom za mačji toalet koji upija neprijatne mirise, tako da se smrad truljenja tijela mrtve majke ne širi unaokolo. A sve u cilju nastavka zadržavanja majčine penzije i dodatka za nejgu bliskog člana porodice, što u Austriji nije mali iznos.

Isti izvor navodi da je sin prvobitno stavio uloške za hlađenje prenosivih frižidera u drvenu kutiju u kojoj se odmarala njegova pokojna majka i sipao razne tečnosti i dezodoranse kako bi uklonio miris tijela kako se smrad majčinog raspadanja ne bi širio okolo.

“Pokrio je majku otpadom od mačaka”, rekao je Helmut Gufler iz odjeljenja za socijalne usluge tirolske policije za medije.

On je napomenuo da pjesak za mačji toalet upija tečnost i uklanja neprijatne mirise kako se ne bi širili izvan prostora gde je postavljen, što je upravo ono što je genijalni 66-godišnjak želio da postigne.

Zanimljivo je da je uspio da prevari rođenog brata kada mu je došao u posjetu i pitao gdje mu je majka. Rekao mu je da mu je majka u bolnici, što njegovom bratu nije bilo sumnjivo jer je znao da je dugo bila dementna i da slučaj zavisi od njege druge osobe.

“Kako je vrijeme prolazilo, sin je došao na ideju da ode i prijavi majčinu smrt, jer je vidio da neće moći ovako zauvijek”, rekao je Gufler i dodao da je njegov sin rekao policiji da ovo je za njega uvijek bio neprijatan trenutak.

Mediji pišu da je obruč oko prevaranta počeo da se steže tek kada je stigao novi poštar koji je, prije nego što je dao memorandum sa nalogom da isplati majčinu penziju i dodatak za njegu člana porodice, zatražio da prvo vidi 89-godišnju majku uživo, kako su od njega zahtjevali šefovi.

Pošto majke nije bilo u kući, poštar nije htio da pošiljku prepusti sinu, već ju je vratio u penzionu ustanovu.

Jedan od zaposlenih u Austrijskom zavodu za penzijsko osiguranje postao je sumnjičav u svemu ovome i prijavio slučaj policiji.

Kada je policija pretresla kuću, iznenadila se kada je pronašla tijelo mrtve 89-godišnje žene u drvenom sanduku u podrumu.

Prema policijskom izveštaju, 66-godišnjak, koji nikada nije kažnjen ili poznat policiji, na prevaru je ukrao 50.000 evra.

Istražitelji su u međuvremenu izdali naredbu da se izvrši obdukcija tijela preminule starice, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a njen sin je optužen za tešku prevaru i narušavanje spokojnog mira mrtve osobe.

Policija je istragu proširila i na medicinsku sestru iz Rumunije, koja je navodno bila kod kuće u trenutku smrti 89-godišnjaka.

Tirolski studio austrijske televizije ORF izvjestio je da 66-godišnji sin preminule žene navodno nije bio u stanu u vrijeme kada mu je majka umrla.

Isti izvor dodaje da policija traga za nepoznatom Rumunkom, koja se navodno vratila u svoju zemlju nakon smrti starice, a od koje policija želi da prikupi važne podatke za istragu.