Portal 072info

Mrzite promjene na Facebooku? Ova će vas posebno naljutiti

Facebook testira novinu koja bi mogla još dodatno integrirati njegovu kolekciju društvenih platformi.

Tako bi društvene mreže u Facebookovom vlasništvu, poput Instagrama i Messengera, objavljivale svoje obavijesti u primarnoj Facebookovoj aplikaciji, piše Mirror.

Sve na istoj stranici

Ovo je prava primjetila analitičarka društvenih medija Mari Smith, koja je objavila screenshot na svojoj Facebook stranici.

Na slici, ikona Messengera koja se normalno pojavljuje u gornjem desnom kutu ekrana zamijenjena je slikom profila i brojem nepogledanih obavijesti.

Klikanjem na to izvući će ‘ladicu’ iz donjeg dijela ekrana, na kojoj će biti broj obavijesti za svaki račun društvenih medija u posebnom crvenom kružiću. prenosi net.hr

Klikanje na bilo koji kružić lansirati će određenu aplikaciju.

No. čini se kako u ovome testu nije sudjelovala još jedna aplikacija u Facebookovom vlasništvu – WhatsApp.

‘Olakšati spajanje s drugima’

Provodimo jako mali test kako bismo ljudima olakšali spajanje s drugim ljudima i stvarima do kojih im je stalo”, izjavio je Facebook medijima.

Istražujemo načine na koje bismo pomogli ljudima da se lakše prebacuju između svojih Facebook, Instagram i Messenger računa.”

Ova bi nova opcija stvarno mogla pomoći Facebookovim korisnicima da klikaju unutar istog ekosustava aplikacija, bez rizika da će ih omesti neke druge.

No isto tako vjerojatno će iziritirati neke korisnike, koji preferiraju da su im računi različitih društvenih mreža odvojeni.

N1

Podijelite članak