Portal 072info

Mrzite svoj posao: Evo kako ga ponovno zavoljeti

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Ako shvatite da tvrtka u kojoj radite nije za vas, napustite je što prije. Ako niste sigurni, probajte zavoljeti svoj posao – kako biste bili sretnija osoba…

Svatko na poslu dođe do trenutka kad ne može dalje. Jednostavno želite promjenu, a do novog posla nije lako doći pa ste depresivni i zabrinuti. Direktor tvrtke Redwood Logistics, Todd Berger, koja ima više od 400 zaposlenika, tvrdi da u tim slučajevima čovjek mora pomoći sam sebi. Berger daje sedam savjeta kako ponovno zavoljeti svoj posao i ne osjećati se loše svakog dana. Provjerite što možete napraviti:

1. Odlučite se što definitivno želite

– Savjesno i odgovorno odlučite što želite i gdje se vidite. Ako vam je jasno da u tvrtki u kojoj radite ne možete napraviti više ništa za sebe, onda odmah krenite u potragu za novim poslom, sredite si životopis, šaljite molbe i razmislite o pokretanju vlastitog posla. Ako odlučite ostati u tvrtki u kojoj već jeste, pokušajte je napraviti boljim radnim mjestom za vas.

2. Postanite uključeni

Tvrtke nude mnoge mogućnosti, no na vama je da se uključite u aktivnosti izvan posla. Možete ići na seminare, radionice ili humanitarne aktivnosti vaše tvrtke. Nekad je najgore sve izbjegavati. U tim sitnicama možete pronaći nove prijatelje i upoznati se s vrijednostima koje se njeguju na vašem poslu.

3. “Škicajte” druge odjele i poslove

U tvrtki postoji više odjela, pa pogledajte što i kako rade neki vaši drugi kolege. To će vam dati širu perspektivu i povećati produktivnost. Ako ništa, potaknut će nove rasprave i razgovore.

4. Pokušajte se obrazovati izvan tradicionalnih okvira

Razmislite o tome da krenete na tečaj stranih jezika ili Excela, bilo što što vam i ne treba toliko. Osjećat ćete se sposobnije, a moći ćete i proširiti aktivnosti na poslu na neke koje vam se možda više sviđaju.

5. Preuzmite više odgovornosti

Ako se dosađujete na poslu, možda nemate dovoljno izazova i uzbuđenja, a to zna ubijati. Možete tražiti više odgovornosti i prilika za napredak. Iako zvuči ludo, tako ćete proširiti vlastitu odgovornost i biti bolji u očima vlastitih šefova.

6. Usporedite svoj posao s omiljenim hobijem

Mnogi od nas žele potrošiti puno vremena na hobije koje volimo. Berger preporučuje da istu energiju uložimo i u svoj posao. Iako je hobi nešto što vas od posla opušta, možda i nije loše ponekad gledati na posao kao na nešto takvo.

7. Uložite u budućnost svoje tvrtke

Trebali biste razmišljati na koje načine možete sami pridonijeti, koje prilike možete stvoriti s ljudima u tvrtki. Razmislite o organiziranju zajedničkih aktivnosti za vas i vaše kolege. Možda biste se tako mogli zbližiti s njima te početi zaista uživati u vašem poslu. Puno je lakše zavoljeti svoj posao kada vam se sviđaju i ljudi s kojima radite, piše Večernji.

Podijelite članak