Muamer Zukorlić posjetio gradonačelnika Fuada Kasumovića

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas u posjetu narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije, Muamera Zukorlića.
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

„Razgovaralo se o političkoj situaciji u Srbiji i Sandžaku, privrednoj i drugoj saradnji, te planovima za izgradnju koridora koji će povezati Beograd, Sarajevo i Novi Pazar“, rekao je Kasumović.

Gospodin Zukorlić izrazio je svoje zadovoljstvo što je u Zenici, te što je sa gradonačelnikom mogao razgovarati o brojnim temama.

„Mislim da je važno da u Bošnjačkom narodu postoje političari koji mogu rasterećeno razgovarati, bez obzira što pripadaju različitim političkim opcijama, o raznim pitanjima koja su od značaja za Bošnjake kao nacionalni i narodni korpus, koji ima svoj životni prostor u BiH, ali isto tako u Sandžaku. Bošnjački narod ima pravo da bude povezivan, a sa druge strane, da kaže svoje mišljenje, te da ne bude taoc isključivo jedne politike, jer to dugoročno predstavlja ogroman rizik“, rekao je Zukorlić, ujedno pozvavši gradonačelnika Zenice u uzvratni posjet Novom Pazaru.

Rešad Šabanović/Zenicainfo