Muftija Dizdarević: Moramo popravljati međusobne odnose i raditi za dobro Bošnjaka

8C9FDDF6 09B9 4BD8 BF32 4975674F22C4

Dizdarević je u obraćanju prisutnim vjernicima kazao da se Allahova milost prepoznaje u svemu što se nalazi okolo svakog čovjeka i u svim situacijama.

“Bajramsko veselje je daleko iskustvo onog veselja kojeg je Gospodar nagovijestio riječima: ‘Post je moj i za Njega ja nagrađujem'”, kazao je Dizdarević.

Dodao je da su misli vjernika na jutrošnjem Bajram-namazu s ljudima Palestine koji su već danima pod napadom izraelskih cionističkih snaga.

“Pored iskrenih dova i osude zla, Bošnjaci u Evropi mogu naučiti da ne smiju dozvoliti da se BiH i Bošnjaci palestiniziraju. To znači gubitak države, sukobljavanje, nažalost neke stvari i danas vidimo. Mnoge sile su podigle glavu jer su osjetile našu slabost gdje politički protivnici postaju krvni neprijatelji, u javnosti je poznat sve grublji jezik kojim se produbljuje taj sukob”, dodao je Dizdarević.

Pojasnio je da je Islamska zajednica jedina ustanova u kojoj su Bošnjaci 1/1 te da je krajnje utočište u kojem se čuva kulturni i vjerski identitet Bošnjaka.

Naglasio je da narod bez autoriteta nije narod već bezlična masa kojom je lako upravljati.

“Smireno i bez uvreda moramo govoriti o stvarima bitnim za život Bošnjaka, popravljati međusobne odnose i raditi za dobro Bošnjaka”, izjavio je muftija zenički.

Uz iskrenu dovu Allahu da ih sačuva od bolesti i bolesnih ljudi uz poruku “Bajram Šerif Mubarek Olsun”.