Portal 072info

Muhamed Bešić govorio za britanske medije: Važniji mi je dres BiH, nego Messijev

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Muhamed Bešić, fudbalski reprezentativac BiH ustalio se u timu Evertona i postao jedna od važnijih karika u timu karamela. Naš veznjak igra sve bolje, a o svojim dosadašnjim igrama, planovima i neobičnom fudbalskom putu govorio je za britanski Express.

Kada je bivši selektor Safet Sušić pročitao Bešićevo ime i poručio da samo on može zaustaviti Lea Messija, mnogi nisu vjerovali u to. Prvotimac Evertona smatra da je poziv za Svjetsko prvenstvo u Brazil izuzetno važan detalj u karijeri.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Počeo sa osam godina

“Odlazak u Brazil bio mi je jako važan. Da nisam otišao na Mundijal, danas vjerovatno ne bih bio ovdje. Možda bih igrao u Švicarskoj. Basel je bio zainteresovan prije SP-a. Nakon Brazila javili su se klubovi iz Italije, Engleske, Njemačke, Španije, ali ja sam želio u Everton”, izjavio je Bešić, koji je ispričao svoje fudbalske početke:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Počeo sam trenirati kada sam imao osam godina. Igrao sam playmakera, ali sam šest godina kasnije zbog svoje agresivnosti prebačen na poziciju stopera. Na SP-u sam prvi put zaigrao na poziciji zadnjeg veznog”.

Posebno se proslavio u duelima sa Messijem…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Teško da sa mnom u duelu ‘jedan na jedan’ neko drugi može izaći kao pobjednik. Protiv Messija je bilo dobro, a to što je on ipak postigao gol je stvar njegovog kvaliteta. Dres sa njim nakon utakmice nisam razmijenio jer mi je važniji bio moj bosanski. Svaki svoj reprezentativni dres čuvam jer svaki za mene ima posebnu važnost”, otkrio je Bešić.

Bešić je rođen i odrastao u Njemačkoj, ali je ipak odlučio igrati za zemlju svog porijekla.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Mogao sam birati između Njemačke i BiH. Možda bi za moju karijeru bilo bolje da sam se opredijelio za Njemačku, ali mi to moje srce nije dozvolilo. Bosna i Hercegovina je u mom srcu. Roditelji nisu uticali na moju odluku, to je bila isključivo moja odluka. Većina igrača u reprezentaciji imali su sličan put. To su sve karakterni mladići koji imaju jak mentalitet”, kazao je Bešić.

Tek na 50 posto

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zadovoljan je svojim dosadašnjim izdanjima u novom klubu, ali smatra da to nije maksimum i da može mnogo bolje.

“Navijači su vidjeli tek 50 posto mojih mogućnosti. Prave vrijednosti i mogućnosti će vidjeti tek na proljeće. Imam snagu i energiju, ali mi je potrebno još malo vremena da budem na željenom nivou. Ovdje se igra prebrzo. Imam osjećaj da je u jednoj sekundi oko mene deset igrača koji mi žele oduzeti loptu. Vjerujem da bih se bolje snašao na mjestu stopera. Također, stil igre je ovdje dosta drugačiji i na njega se još navikavam. Nedostaje mi i malo mišićne mase, pa u posljednje vrijeme sve više vremena provodim u teretani”, zaključio je Bešić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME