Portal 072info

MUHAMED KULALIĆ IGRA UTAKMICU ZA ŽIVOT: Snove o reprezentaciji prekinula je teška bolest!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Muhamed Kulalić ima 18 godina. Fudbal je počeo trenirati u ŠF “Tempo Sport” kod Nermina Šabića. Izraziti talenat nije bio neprimjećen, pa mladi Kulalić prelazi u FK Sarajevo. Igrao je ovaj odlični mladi.

Muhamed Kulalić ima 18 godina. Fudbal je počeo trenirati u ŠF “Tempo Sport” kod Nermina Šabića. Izraziti talenat nije bio neprimjećen, pa mladi Kulalić prelazi u FK Sarajevo.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Igrao je ovaj odlični mladi fudbaler u pionirskoj i kadetskoj selekciji Sarajeva. Bio i član pionirske reprezentacije.

Potom se vraća u Zenicu u svoj Čelik gdje nastupa za juniorsku selekciju zeničkog tima.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Sljedeća fudbalska stanica bio je njemački “Kickers Offenbach”, gdje je potpisao amaterski ugovor. Ubrzo su ga u svoj notes upisali i skauti bundesligaških klubova.

Bilo je pitanje dana koji klub će ga prvi angažirati. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Težak protivnik – karcinom

A onda… Drama… Nevjerica…Tragedija… Jedan rutinski liječnički pregled je pokazao da Muhamed Kulalić za protivnika ima teškog protivnika – karcinom limfnih žlijezda.

U pitanju više nije karijera talentiranog fudbalera, u pitanju je život ovog divnog mladića. Muhamed Kulalić ovih dana igra svoju utakmicu života, životnu utakmicu, utakmicu za život. Doslovce za život. Muhamed je na terenu bio veliki borac. Igrao je na poziciji stopera i zadnjeg veznog. Izgarao je na terenu, za njega nije bilo izgubljene lopte, izgubljene utakmice.

Ne želi izgubiti ni ovu utakmicu. Za njega najvažniju. Može je i dobiti ako bude imao pomoć svih nas. Ovih dana, umjesto na terenu, Muhamed se nalazi na liječenju u njemačkoj klinici Esssen.

Liječenje je preskupo.

Dio troškova je pokriven, no za troškove hemoterapija i drugih liječničkih tretmana potrebno je još 50 hiljada maraka. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zijad Kulalić, iz Zenice, otac Muhamedov, sa svojom rudarskom platom i sedmočlanom porodicom ne može obezbijediti tolika sredstva. Do sada je sve ulagao u Muhamedovu fudbalsku karijeru. Sada kad treba uložiti u životnu utakmicu svoga sina, Zijad je nemoćan. Jednostavno, nema tih 50 hiljada maraka, niti ima načina da ih on može zaraditi.

Poziv klubovima, sportistima, fudbalerima

Ipak, i njemu i njegovom sinu Muhamedu Kulaliću ostaje nada u ljude dobroga srca. U one ljude koji imaju sredstava i imaju sreću da ne moraju ista ta sredstva trošiti za vlastito liječenje ili liječenje najužeg člana porodice.

Ne sumnjamo da će se mnogi uključiti u akciju prikupljanja tih potrebnih sredstava za mladog Muhameda. Prije svih to se očekuje od sportskih organizacija, klubova i samih sportista, naših bh. fudbalera.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Bolnica u kojoj se liječim je jedna od vodećih klinika u liječenju raka, pogotovo u liječenju limfoma. Nadam se da ću se, uz Božiju pomoć i pomoć dobrih ljudi, i izliječiti. Od srca hvala svima koji su pomogli i koji će pomoći na bilo koji način, kazuje Muhamed Kulalić, koji se do jučer divio igrama Elvira Rahimića, Emira Spahića, Miralema Pjanića, Edina Džeke, Vedada Ibišević i ostalih bh. „zmajeva“; bodrio ih na Bilinom Polju i maštao da zaigra i u seniorskoj konkurenciji u dresu najdražih boja.

Kako uplatiti sredstva

Svi koji se žele uključiti u akciju prikupljanja sredstava za liječenje Muhameda Kulalića sredstva mogu uplatiti na račun:

KULALIC MUHAMMED

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

SPARKASSE BOCHUM

BIC: WELADED1BOC 

IBAN: DE14 4305 0001 0100 0800 76 

U Bosni sredstva se mogu uplatiti na žiroračun Zijada Kulalića, Muhamedovog oca, broj: 6766 1102 4678 2013 u Unicredit Bank Zenica.

Oni koji direktno žele kontaktirati porodicu mogu to učiniti na broj telefona 0049 152 07619721 Zijada Kulalića, koji se nalazi u Njemačkoj uz svog sina. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

cazin.net

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6