Portal 072info

Muhamed Velić uznemiren: Evo zašto je popularni YouTuber Haris Pendić završio na policiji

5f85a1e8 c784 47d0 b37b 6a990a0a0a78 haris pendic muhamed velic preview
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Istog dana u službenim prostorijama Federalne uprave policije izvršena je kriminalistička obrada nad osumnjičenim H.P., kojom prilikom je isti policijskim službenicima FUP-e, dobrovoljno predao mobilni telefonski aparat koji je korišten za izvršenje gore navedenih krivičnih djela.

Nakon što je u obraćanju DEPO Portalu YouTuber Haris Pendić otkrio da mu je u stan upalo 11 specijalaca i izvršilo pretres, iz Federalne uprave policije (FUP) smo zatražili potvrdu:

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Vezano za Vaš upit, obavještavamo Vas da su dana 06.10.2020. godine policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i asistenciju policijskih službenika MUP-a HNK-a, realizovali Naredbu Općinskog suda u Mostaru, koja se odnosila na pretres prostorija koje koristi lice H.P. (1994.) iz Mostara, a sve u cilju dokumentovanja krivičnog djela „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183., „Izazaivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti“ iz člana 163. i “Podsrekavanje” iz člana 32. KZ Federacije BiH.

Naime, istog dana u službenim prostorijama Federalne uprave policije izvršena je kriminalistička obrada nad osumnjičenim H.P., kojom prilikom je isti policijskim službenicima FUP-e, dobrovoljno predao mobilni telefonski aparat koji je korišten za izvršenje gore navedenih krivičnih djela.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Vezano za navedeno u zakonskom roku dostavljen je Kantonalnom tužilaštvu Mostar izvještaj o izvršenju krivičnih djela, obzirom da postoje osnovi sumnje da su ista izvršena od strane osumnjičenog H.P., na način da je isti u saradnji sa njemu poznatim licem, korištenjem uređaja za snimanje video-sadržaja (mobilni telefonski aparat) kreirao video snimak u kojem javno raspaljuje narodnosnu, rasnu, vjersku mržnju, pri tome iznoseći ozbiljne prijetnje po život i tijelo, Muhamedu Veliću iz Sarajeva, podstrekavajući druge savjetima da napadnu na život i tijelo imenovanog, a potom je navedeni video snimak, dana 28.08.2020. godine, javno objavio na web platformu “youtube”, čime je izazvao osjećaj straha i uznemirenosti kod Muhameda Velića iz Sarajeva – stoji u odgovoru DEPO Portalu iz FUP-a.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6