Mujkanović: Možda budem prva transrodna bula u Sarajevu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Sanin Musa, bivši imam, i Naida Mujkanović, transrodna žena, bili su gosti u “Centralnom dnevniku”.

“Transrodna osoba ima poremećaj spola. Ja sam na hormonskoj terapiji, za mjesec dana imam estetske zahvate. Ja ne želim da odbacim vjeru u kojoj sam ja, ja ću za sve odgovarati. Ne može mi niko reći da ja ne mogu postiti. Ako ja mislim da mogu, ja ću to raditi. Možda budem prva transrodna bula u Sarajevu.” istakla je Mujkanović te dodala sagovorniku:

“Ta vaša tradicionalna porodica ne izvede dijete na pravi put! Nismo pročitali da je neki gej roditelj napravio neku štetu svom djetetu! Ne ostavljaju djece po kontejnerima, roditelji ubijaju djecu! Je l’ to tradicionalnost?!”

Musa: “Tu svoju patetičnu priču ostavite drugom. Prošle godine su urlali na ezan na Alipašinoj džamiji.”

Mujkanović: “Ne opravdavam te stvari. Gej roditelji mogu biti dobri roditelji!”

Musa: “Kako se zove ta porodica?! Šta je to?! Vaš način života će dovesti ljudski rod na ivicu propasti!”

Mujkanović je dodala da jako puno političara su iz LGBT zajednice; oni su sponzori starletana bh. scene… U BiH ima jako puno LGBT ljudi!

“Znam ko su ti političari, ali ne želim otkrivati imena. Uvijek latentni gej ljudi idu u napad iz straha da ne budu razotkriveni! Sebija je veće muško od Bakira, i to možemo svrstati u transrodnost!” dodala je.

GODISNJICA
MARKETING