Mujkić priznao krivicu za nesreću u kojoj je poginula 13-godišnja djevojčica: Žao mi je!

99 24

Nisvet Mujkić (25) iz Mravice Prnjavora u Okružnom sudu u Banjoj Luci priznao je krivicu za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Vanja Rudić (13). 

Mujkić je krivicu priznao na ročištu za izjašnjenje o krivici, odreknuvši se prava na suđenje.

– Kriv sam, žao mi je zbog svega što se desilo – rekao je Mujkić.

Videosnimak tragičnog udesa

Ukoliko sud prihvati priznanje u narednom periodu bit će zakazan pretres za izricanje sankcije. Mujkićev branilac Aleksandar Jokić najavio je da će na tom ročištu odbrana saslušati optuženog u svojstvu svjedoka. Tužilac Željka Fabić najavila je da će tražiti da se u sudnici prikaže videosnimak tragičnog udesa.

Mujkić se tereti da je u stanju teškog pijanstva automobilom Golf izazvao nesreću u kojoj je poginula Vanja Rudić. Tragedija se dogodila 10. oktobra u 21.29 sati u ulici Laze Lazarevića u centru Prnjavora.

Copy
Oproštaj drugara iz škole od Vanje
Oproštaj drugara iz škole od Vanje

Išao brzinom od 105,6 kilometara na sat

Djevojčica je bezbrižno stajala na trotoaru, kada je Mujkić zbog nasilničke vožnje Golfom izletio s kolovoza, udario u djevojčicu i na mjestu je ubio. U optužnici se navodi da je vozio pijan, sa 2,01 promila alkohola u krvi. Išao je brzinom od najmanje 105,6 kilometara na sat, na mjestu gdje je ograničenje do 40 kilometara na sat. Bio je u stanju teškog pijanstva, usljed kojeg je njegova sposobnost da shvati značaj djela i sposobnost upravljanja postupcima bila bitno smanjena.

Konzumirao je alkohol u kafe baru “Skver” gotovo četiri sata. Bio je u društvu sa Srđanom Stojčinovića i Mujkić je insistirao da vozi, kada su iz “Skvera” krenuli prema kafe baru “Lejdi”. Mujkić je vozio, a Stojčinović je bio suvozač. 

Avaz

Prethodni članakNelson: Moramo podijeliti sa svijetom ono što BiH nudi
Sljedeći članakŠirom Bosne i Hercegovine prodaje se na desetine hotela, motela i restorana