Mujo Aganović o hapšenju Vranja: U Srbiji nastavljaju Miloševićevu politiku, odlučno moramo reći ‘dosta’

mujo aganovic1 696x479 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Hapšenje pripadnika Armije RBiH, bilo da se radi o visokopozicioniranim oficirima, generalima, komandantima ili vojnicima od strane Republika Srbije nije ništa drugo do samo potvrda politike Srbije tokom agresije na BiH, odnosno pokušaj rušenja i uništenja države BiH.

To je u izjavi za Hayat poručio Mujo Aganović, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH komentirajući hapšenje Edina Vranja, bivšeg visokopozicioniranog pripadnika FUP-a, tokom njegove posjete Srbiji.

  • Srbija svojom današnjom politikom samo nastavlja politiku Slobodana Miloševića, politiku 90-tih godina. Aleksandar Vučić, posebno sada udružen s Miloradom Dodikom, nastavlja politiku Miloševića sa krajnjim efektom, i oni vrlo dobro znaju šta rade i kako trebaju to raditi, ustvari da izjednače žrtvu i zločince. Neupitno je potpuno da je Srbija izvršila agresiju na BiH i da se danas pokušava ponašati kao dežurni policajac, gazda na Balkanu, ne samo u odnosu na BiH – kazao je Aganović.
ČITAJ JOŠ:  Budućnost je sada, a roboti su sadašnjost

Dodao je da je ovakav način politike Srbije prema BiH, njenim najboljim sinovima i kćerima koji su svojim životima i žrtvom osigurali opstanak naše države, pokazuje opredjeljenje Srbije u budućnosti.

  • Ne gajim nadu i ne vjerujem da će Srbija s ovakvom politikom, a ni Milorada Dodika apsolutno ne treba isključivati jer je uključen u sve ove procese i njihova politika iz RS, promijeniti odnos prema BiH i braniocima, pripadnicima Armije RBiH. Oni to neće uraditi dok BiH, građani probosanske orijentacije u ovoj državi, ne promijene odnos prvenstveno prema sebi, da više poštujemo sebe, i samim tim odnos prema ovakvoj nakaradnoj i zlonamjernoj politici prema nama – navodi Aganović.
ČITAJ JOŠ:  Političar iz BiH uhapšen u Hrvatskoj pod sumnjom da je krijumčario migrante

On smatra kako Srbija, ali i Dodik imaju naklonost dijela međunarodne zajednice.

  • Pogledajte da se međunarodna zajednica ponaša potpuno identično kao 90-tih godina kada je Srbija ovdje mešetarila i izvršila agaresiju na ovu državu, kada su izvršeni masovni zločini i na koncu genocid nad Bošnjacima. Međunarodna zajednica eventualno sutra da ponovo dođe do novog krvoprolića na Balkanu i BiH, a što uopšte nije isključeno, isto će se ponašati kao i 90-tih godina, samo je stvar šta ćemo mi uraditi – dodaje Aganović.

Ističe da je bolna činjenica da borci, posebno pripadnici Armije RBiH, nisu od države BiH dobili odgovarajući zasluženi tretman, ali da, uprkos svemu, probosanske snage moraju pokazati jedinstvo, a država zaštiti svoje građane.   

  • Obaveza svih građana probosanske orijentacije je da srbijanskoj politici, poštujući dobre i realne i ljude srpske nacionalnosti u Srbiji i BiH, moramo konačno kazati „stop“, pa i na način prekidanja diplomatskih odnosa sa Srbijom jer na ovakav način je Srbija prešla svaku granicu, pa i onu koja se tiče protokola o sporazumu u procesuiranju ratnih zločina, eventualne ratne zločine koje Srbija stavlja na teret pripadnicima Armije RBiH. Čak i za osnovane sumnje ona to ne može raditi u ovakvoj situaciji i na ovakav način. Pripadnicima Armije RBiH se pokušava suditi samo zbog toga što su branili istinu i suprotstavili se tiraniji i zločinačkim hordama – poručio je Aganović.
ČITAJ JOŠ:  EU: Nema promjene granica na Balkanu, to je nešto što možemo zauvijek zatvoriti
GODISNJICA
MARKETING