Mujo Aganović: “Ovaj skup je samo upozorenje, vrijeme je da odbranimo BiH”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Mujo Aganović, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije BiH, obratio se na današnjim protestima ispred OHR-a u Sarajevu.

“Znamo razlučiti istinu od laži, zlo od dobrog. Vrijeme je da odbranimo naljepšu državu na svijetu, našu dragu BiH. Podignimo sve zastave visoko. Podignimo čela visoko. Nikoga se ne bojimo, sem Boga velikog”, rekao je Aganović na početku svog obraćanja.

Do danas, nastavio je, mi smo pružali ruke da pomognemo da izgradimo jednakopravnu, građansku, funkcionalnu državu BiH.

“Ali, od danas, one koji se suprotstavljaju toj ideji i cilju upozoravamo da njihova priča neće proći. Nosioci suvereniteta države BiH su, a ko drugi nego njeni građani. Nosioci suvereniteta nisu ni Beograd ni Zagreb, a ni Schmidt”, kazao je Aganović.

Istakao je da BiH ima ‘sinove i kćeri koji se bore za pravdu i građansku državu’.

“Mi poručujemo da građani više nikad neće čekati u redovima za klanje i silovanje. Naša univerzalna poruka je mirna Bosna, mirna Balkan, mirna Evropa. Evropo, dobro nas slušaj. Ovo je naša poruka! Poslije Boga, nema veće sile od naroda, a to potvrđuje ovaj današnji skup.

Poručujemo neprijateljima, BiH do dana sudnjeg, ima i imat će sinove i kćeri koji se bore za pravdu i građansku državu. Kada smo mogli odbraniti zemlju od fašizma, tada su nam rekli – stop i donijeli Dejtonski mirovni nesporazum. Tada su nam SAD i Europa kazali ‘mi garantiramo njegovu provedbu, ali su te obaveze prepustili Zagrebu i Beogradu”, istakao je Aganović.

Na kraju je kazao da je ovaj skup samo upozorenje i uvertira za još veći – ukoliko bude trebalo.

Radiosarajevo