Portal 072info

Muke putnika, uništena Autobuska stanica i veliki gubitak dobiti posljedice nezakonite jednogodišnje blokade (FOTO)

ADC55E0F 0558 4592 BF5E BADD1DB7CCBD
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prošla je godina dana otkako je dio radnika Javnog komunalnog preduzeća „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica na nagovor Sindikata i pojedinih političkih subjekata izvršio nelegalnu blokadu Autobuske stanice. Tačno 31. decembra 2019. godine obustavljanjem redovnih gradskih i prigradskih linija, nasilnim putem parkiranjem autobusa na ulaz i izlaz sa stanice, uzrokovan je saobraćajni kolaps u našem gradu, koji uprkos sudskim presudama i apelima Gradske uprave, nažalost još uvijek traje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
39086D07 B463 4B28 85E0 CA7AC55846EC

Kako je javnosti odranije poznato, u međuvremenu je pokrenut stečaj JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“. Preostali radnici koji posao nisu našli u drugim preduzećima, upućeni su na evidenciju Službe za zapošljavanje. Premda je Sindikat tvrdio kako je Autobuska stanica vlasništvo preduzeća i da istu čuvaju od propadanja i uništenja, istina je suprotna. Autobuska stanica je vlasništvo Grada, odnosno građana Zenice i tokom jednogodišnjeg, a i ranijeg „čuvanja“, pretrpjela je velika oštećenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

„Nažalost, stvarno stanje daleko je od onoga što je tvrdio Sindikat. Uništena je imovina grada, pokradeni su brojni predmeti, čak imamo informaciju da su i kablovi čupani. Obzirom da se radi o imovini koja je vlasništvo Grada bit će zatražena nadoknada štete. Gradska uprava će, obzirom da je to njena imovina, a Sindikat je čuvao taj objekat, tražiti nadoknadu štete, kao i izgubljene dobiti. Formirana je komisija od inženjera, pravnika, ekonomista i građevinaca koja će u ponedjeljak ako treba i uz asistenciju policije preuzeti Autobusku stanicu i konstatirati stvarno stanje“, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

8F6552BF 0F18 4687 B725 AF2532C170B6

Gradonačelnik je dodao i kako ničim nije doprinio ovakvom stanju u JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. i da nije odgovoran što su građani punih godinu dana bili prinuđeni u autobuse ulaziti na ulici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

„Vjerujem da ćemo i ovaj problem riješiti već prvog radnog dana u 2021. godini“, kaže gradonačelnik Kasumović.

Općinski sud u Zenici 21. decembra 2020. godine donio je rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad imovinom pravnog lica Javno komunalno preduzeće „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica. Ispitno i izvještajno ročište u ovom postupku zakazano je za srijedu, 24. mart 2021. godine, do kada stečajni upravnik Samir Sunulahpašić treba sačiniti izvještaj o obavezama i potraživanjima preduzeća.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 13
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Apsolutna podrška građana Kasumovićevom apelu za smjenu ministra Pekića

DPA - Portal 072info

Kasumović traži smjenu ministra unutrašnjih poslova ZDK

DPA - Portal 072info

Građanima Zenice osiguran besplatan prijevoz do Smetova

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME