Muke zaposlenih kod Kardašijana: Opadala mi je kosa

Muke zaposlenih kod Kardašijana: Opadala mi je kosa

Džesika DeFino (Jessica), bivša uposlenica sada već ugašene službene aplikacije Kardašijan-Džener (Kardashian – Jenner), još je u martu osudila članove poznate rijaliti porodice zbog male plaće koju su joj davali, a sada je otkrila nove detalje, piše “New York Post”.

– Bila sam urednica aplikacija. Radila sam danima, noću i vikendom, a mogla sam priuštiti samo namirnice iz prodavnice “Sve za dolar” – napisala je tada na Twitteru, a njena je objava postala viralna.

U novom članku za časopis “Vice” ona se ponovo osvrnula na svoje iskustvo, a u međuvremenu je razgovarala i sa drugim zaposlenima koji također tvrde da su bili prezaposleni i premalo plaćeni.

DeFino je bila radnik “Whalerock Industries”, digitalne medijske firme koju je klan Kardašijan-Džener angažirao 2015. da kreira njihove aplikacije.

Svaka je sestra pokrenula aplikaciju s ekskluzivnim plaćenim sadržajem za pretplatnike, a taj im je poduhvat navodno donio milione dolara prije nego što su je ugasile 2019. godine.

DeFino je ispričala da je zarađivala godišnju platu od 35.000 dolara, te da je nakon poreza preživljavala s nešto više od 600 dolara sedmično, što je jedva pokrivalo troškove hrane, stanarine, računa i goriva.

– Opadala mi je kosa od stresa izgubila za mjesec 10 kilograma, to je užas – dodala je.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE