Portal 072info

MULTIPLEX EKRAN ZENICA: U novembru drugo izdanje “Dječijeg film festivala”

Multiplex Ekran uz pomoć prijatelja priprema drugo izdanje “Dječijeg film festivala” koje će se održati od 09. do 15. novembra  u Zenici.

Dječiji filmski festival je sedmodnevna revija nekih od najboljih ostvarenja sedme umjetnosti za djecu iz cijelog svijeta, jedini je događaj ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini koji se  održava  jedan puta godišnje.

U svom drugom izdanju, planira da privuče više od 10 000 posjetilaca,  kroz više od 80 filmskih projekcija  u toku sedam dana trajanja i tako još jedan puta potvrdi kao  jedna od najposjećenijih manifestacija za djecu u zemlji. 

Osim što djeci daje priliku da u kinu, po najnižoj cijeni kino ulaznice u svijetu, gledaju najbolje igrane, animirane i dokumentarne 2D i 3D filmove iz dječije i porodične produkcije, DFF će se tokom sedam dana  truditi i da stvori prostor po mjeri i željama djece kroz više od 100 kreativnih pratećih sadržaja.

Ove godine sa nama su filmovi iz slijedećih zemalja: Francuska, SAD, Belgija, Japan, Norveška, Danska, Srbija, Njemačka, Luksemburg, Kina, malezija i Španjolska.

Podijelite članak