pjanic 2
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 10, 2021 @ 18:10
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Dolaskom Ćavija Hernandeza (Xavi Hernandez) na trenersku klupu Barcelone, počelo se špekulisati oko Miralema Pjanića i njegove budućnosti u Kataloniji. 

NER FIT

Bosanskohercegovački reprezentativac je ljetos potpisao jednogodišnju posudbu u Bešiktaš, a prema pisanju katalonskog lista “Mundo Deportiva”, Barcelona ga neće vratiti u tim u januaru. 

Pjanić će završiti svoju posudbu u Turskoj, gdje će svojim igrama pokušati skrenuti pažnju Ćavija. Od samog dolaska u Bešiktaš je pokazao svoje fudbalsko umijeće, ali onda je doživio dvije povrede mišića. Naš reprezentativac je odigrao šest prvenstvenih utakmica i dvije u Ligi prvaka, a na svom kontu ima četiri asistencije.

“Mundo Deportivo” piše da je i isti slučaj s Fransiskom Trinkaom (Francisco Trincao) koji je na posudbi u Volvsima. Katalonski list piše da se Pjanić nada novoj prilici u Barceloni. 

Tekst se nastavlja nakon reklame

Inače, naš as se uvijek deklarisao kao veliki obožavatelj Ćavija, što je i svojom izjavom kada je prošlog ljeta stigao iz Juventusa na Nou Kamp:

– Jako sam volio gledati utakmice Barce, uvijek se može nešto naučiti. Igrači poput Ćavija, Buskeca (Sergio Busquets) ili Inieste primjer su kako treba veznjak igrati – rekao je Pjanić.

LIDER